En flapjack er et klassisk stykke britisk bagværk, som i smag og tekstur minder om både en cookie og en müslibar. Du kan pakke dejen med tørret frugt, chokolade og nødder, eller bare nyde den helt enkel med sine blot fire ingredienser. Den har en lækker let karamelliseret smag og kan spises som et mellemmåltid eller til en kop te eller kaffe på ethvert tidspunkt af døgnet.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Smelt smør, brun farin og sirup i en tykbundet gryde. Kom havregryn i, og rør det hele godt sammen. Beklæd en bageform på 20x20 cm med bagepapir, og tryk massen ud i den. Bag havregrynsmassen ved 180° i ca. 25-30 minutter, og lad den afkøle i formen, og skær den herefter ud i små firkanter eller flapjacks.

Tip

Flapjacks holder sig fint 1 uge efter bagning hvis de opbevares i en kagedåse eller lignende.

Ingredienser

75 g smør
75 g brun farin
1 spsk lys sirup
175 g havregryn