Tilbage til opskrifter

DAMPEDE MUSLINGER MED SPAGHETTI OG PERSILLE

Sådan gør du

Først skal du tjekke muslingernes friskhed, de skal have en duft af hav, og være lukkede og hele. Kasser de beskadigede muslinger og åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du giver dem et let bank mod køkkenbordet. Skyl de friske muslinger grundigt i koldt vand, og fjern "skægget".

Kog spaghettien al dente "med bid i", i rigeligt og saltet vand. Imens spaghettien koger, kan du pille hvidløgene og snitte dem fint.

varm en stor gryde op, og tilsæt olivenolie og hvidløg. Sauter i 1 minut ved lav varme, tilsæt så muslingerne, og læg låg på. Damp muslingerne i 4-5 minutter.

Alle muslingerne skal åbne sig under dampningen, og er der nogen, der ikke åbner sig, så smid dem straks ud - de er dårlige.

Hæld vandet fra spaghettien og vend det sammen med muslingerne. Smag til med salt, friskkværnet peber, og evt. ekstra chiliflager.

Anret spaghetti og muslinger på et stort smukt fad og drys med hakket persille på toppen.

Ingredienser

1 kg Blåmuslinger
500 g god spaghetti
3 fed hvidløg
1 dl olivenolie
5 kviste bredbladet persille
1 tsk tørrede chiliflager
havsalt
friskkværnet peber