Tilbage til opskrifter

Claus Meyers' kartoffelsuppe med ramsløg og persille

Claus Meyer giver her sit bud på, hvordan en lækker kartoffelsuppe kan laves og anrettes.

Sådan gør du

Skæl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, sæt dem over i en gryde med 1 liter vand, og kog dem møre.

Pil skalotteløg og hvidløg, og snit dem fint.

Opvarm en anden gryde med rapsolie eller smør, og sauter løg og hvidløg let, uden at de tager farve, i ca. 30 sek.

Hæld de møre kartofler og kogevandet over løg og urter, og lad suppen koge i 2 min.

Blend så suppen i ganske kort tid, så den bliver glat – det med den korte tid er vigtigt, da suppen ellers pga. kartoflerne, kan blive ”lang” og tapetklister-agtig i konsistensen!

Smag suppen til med cidereddike, salt og peber.

Lad suppen koge igennem, og server den, som den er, med godt brød til - garner den med en smule ramsløgspesto, lidt hjemmerørt majonæse eller cremefraiche – suppen er lettere end traditionelle versioner og kan godt bære lidt fedme.

Kom også gerne lidt skvalderkål eller ramsløgblade i de anrettede tallerkener.

Tip

TIP 1: Du kan komme stenbiderrogn, skaldyr eller et stykke stegt fisk i suppen som fyld.

Ingredienser

3 bagekartofler eller ca. 500 gr. mindre kartofler
1 liter vand
1 spsk koldpresset rapsolie eller smør
1 lille løg
1 fed hvidløg
cidereddike
havsalt og friskkværnet peber

Garniture

ramsløgspesto (eller anden pesto)
Skvalderkål eller ramsløgsblade


Claus viser os sit eddikeloft og sin opskrift på kartoffelsuppe