Tilbage til opskrifter

Bruschetta med fuldfed rygeost

  • Bruschetta med rygeost

Bruschetta er en antipasti fra det italienske køkken. I disse to variationer får opskrifterne et nordisk tvist - Den ene med røget laks, den anden med syltede gulerødder, begge med rygeost på 20%. Perfekt som forret eller snack i forårs- og sommersæsonen.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Laks

Surdejsbrødet ristes i oven eller på en pande til sprødt og gyldent. Brødet smøres med en god spiseske rygeost og toppes med røget laks, syltede gule beder, persillepesto og bladgrønt. Slut af med peber fra kværn.

Syltede gulerødder

Surdejsbrødet ristes i en ovn eller på en pande til sprødt og gyldent. Perleløgene pilles, halveres og steges på en tør pande på skærefladen til de bliver meget mørke/sorte og møre. De ristet brødskiver smøres med en god spiseske rygeost og toppes med spicy gulerødder, persillepesto, perleløg og lidt friskplukket timian. Drysset med lidt sumac.

Tip

Gældende for begge bruschetta, hvis man syntes at røgen i osten er for markant, kan rygeosten røres med lidt cremefraiche eller yoghurt.

Ingredienser

Laks

4 skiver surdejsbrød
4 skiver røget laks
1 Meyers rygeost 20%
2 spsk Meyers persillepesto
4 spsk Meyers syltede gule beder
Lidt bladgrønt
sort peber

Syltede gulerødder

4 skiver surdejsbrød
1 Meyers rygeost 20%
1 glas Meyers spicy syltede gulerødder
2 spsk Meyers persillepesto
6 stk perleløg
Frisk timian
sumak