Sådan gør du
Brun nakkekammen i en stegegryde i olie. Når den er brunet godt på alle sider, krydres med salt og peber. Tilsæt dernæst et helt flækket hvidløg, ½ citron skåret i kvarte, rosmarinkviste, laurbærblade og peberkorn, og lad det hele brune let med, før du tilsætte mælk.
Skru ned på lavt blus, når mælken koger. Lad grisen simre i 1½-2 timer med låget halvt på, så mælken kan koges ind og blive en let brunet mælkesovs. Vend grisen et par gange under braiseringen.
Tag grisen op når den er færdig, og skær den i skiver. Server den med perlebygotto eller kartoffelmos samt den gode sovs tilsmagt med lidt ekstra citronsaft, salt og peber.
Ingredienser
1 kg nakkekam
1 spsk olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
3 kviste rosmarin
5 laurbærblade
10 hele sorte peberkorn
1 ½ l sødmælk