Tilbage til opskrifter

50 shades of green (Avokadosalat)

Salaten er det perfekte tilbehør, når du har fanget Petersfisk i Genesaret Sø (eller hvis du fanger en anden hvid fisk hos din fiskehandler).

Sådan gør du

Skær avocadokødet, pomelokødet, peberfrugterne, agurkerne og feta i mindre stykker. Hak koriander groft. Pres saften af citronen. Bland det hele og smag til med salt og peber. Drys pistacienødder på toppen.

Fakta

Za’atar er mellemøstlig krydderiblanding, ofte m. merian, timian, oregano, salt, sesamfrø og sumak.

Ingredienser

2 avokadoer
½ pomelo - pillet og plukket i mindre stykker
2 små grønne peberfrugter - hakket (de aflange, krumme)
1 lille agurk (eller to "skoleagurker") - skæres i små stykker, 0,5-1 cm
150 g feta - plukket i mindre stykker
1 håndfuld friske koriander - grofthakket
1 citron saft heraf
1 spsk za'atar (eller efter smag og behag)
½ dl olivenolie
50 g ristede, saltede pistacienødder (afskallede)