Derfor skal du spise sæsonbaseret
Selvom du oftest kan købe lige det du står og mangler i supermarkedet, uanset årstiden, er det egentlig en smule fjollet, at vi ikke udnytter de fantastiske smagfulde danske råvarer i sæson. I stedet for at købe og spise importerede råvarer fra alverdens afskygninger på kloden, burde vi tage det bæredygtige valg og støtte de lokalt producerede fødevarer vi har tilgængelige på vores egne breddegrader. Der er mange gode grunde til, hvorfor du skal spise efter råvarerne i sæson. Her har vi samlet 5 gode grunde:
- Råvarerne smager bedre og af mere, når de er i sæson
- Råvarerne er billigere, når de er i sæson, fordi udbuddet stiger og varerne ikke skal importeres
- Du er sikret friske råvarer, der er høstet mens de er modne og derfor rige på næringsstoffer
- Du sikrer at spise varieret, ved at købe forskellige råvarer året rundt
- Du gør noget godt for miljøet ved at spise råvarer i sæson, da disse ikke skal importeres ude fra vores grænser
Disse råvarer kan du spise med god samvittighed i august
Der sker en masse vidunderlige ting i naturen når kalenderen rammer august måned, og selvom sommeren er ved at være slut, kan du stadig finde en masse friske og sprøde grøntsager og frugter i den danske natur. Du kan se vores overblik over råvarerne i sæson nedenfor:
En håndfuld af vores yndlingsråvarer og - opskrifter i august
Courgette
Courgette, squash, zucchini - kært barn har mange navne. Uanset hvad du vælger at kalde denne aflange grøntsag, kan vi ikke komme udenom, at den har et hav af anvendelsesmuligheder i både det søde og salte køkken.
Courgette har en rimelig neutral smag, der er en anelse sødlig og nøddeagtig, men bestemt ikke dominerende. Grøntsagen kan spises rå i salater eller som pasta, marineret, dampet, sauteret, revet i brød, kager mm. Courgette kan også skæres i skiver eller tern og bruges som fylde i en simrende gryderet. Vidste du, at du også kan spise de fine gule blomster, der gror på courgetten? Se nogle af vores yndlingsopskrifter med courgette herunder.