Hyldeblomst sæson

Lige for tiden bugner det i mark, eng og have med de duftende hvide skærme af hyldeblomster. Hyldeblomster er nemlig i sæson fra juni - midten af juli. De aromatiske blomster er indbegrebet af den danske sommer og kan kommes på glasset, i dejen, i isen, i dressingen eller give et aromatisk strejf til sukker og salt.

     

Pluk blomsterskærnene mens de sidste blomster endnu ikke er udfoldede, gerne om morgenen, da det er duggen, der holder på blomsternes aroma. Vær opmærksom på, at hyldeblomsterne ikke er fyldt med lus eller insekter og klip blomsterne og de tyndeste stængler af. Når du har rengjort blomsterne grundigt er det bare om at komme i gang med saft, is, salt og sukker.

Hvis du koger 15 hyldeblomstskærme med tre usprøjtede citroner, 600 g sukker og 2 liter vand kan du ligefrem putte sommeren på glas og nyde frisk hyldeblomstsaft direkte fra køleskabet. Skal du glæde de små på en varm dag, kan du også hælde saften i pindeis-forme, fryse dem og servere hjemmelavede hyldeblomstis.

I vores opskriftsunivers kan du finde flere opskrifter på, hvordan du bruger de nyplukkede hyldeblomster til hyldeblomstsaft.