Sådan gør du
Fløderand
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Kog fløde, sukker, flækket udskrabet vaniljestang, vaniljekorn og hyldeblomstsaft op i en gryde. Tag gryden af varmen, så snart det koger, og tilsæt den afdryppede husblas.
Lad flødeblandingen trække i gryden i 30 min., og sigt den så over i en skål med hældetud og derfra over i 6 portionsglas.
Sæt fløderanden på køl, og lad den stivne i minimum 6 timer, inden den skal spises.
Hyldeblomstgelé
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min., afdryp den så grundigt, og kom den i en lille gryde sammen med hyldeblomstsaften.
Varm saften forsigtigt op, så husblassen smelter, og afkøl den let, til den begynder at stivne lidt. Fordel så geléen oven på portionsglassene med fløderand, og sæt dem tilbage i køleskabet indtil servering.
Ingredienser
Fløderand
3 blade husblas
5 dl piskefløde
20 g rørsukker
½ vaniljestang
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
Hyldeblomstgelé
1 blad husblas
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft