Tilbage til opskrifter

Fløderand med hyldeblomstgelé

  • Fløderand med hyldeblomstgelé

Fløderand er en simpel dessertklassiker, der hører mormorkøkkenet til. Her har den fået smag af hyldeblomst, der gør den velegnet som en skøn forårs- og sommerdessert.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Fløderand

Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.

Kog fløde, sukker, flækket udskrabet vaniljestang, vaniljekorn og hyldeblomstsaft op i en gryde. Tag gryden af varmen, så snart det koger, og tilsæt den afdryppede husblas.

Lad flødeblandingen trække i gryden i 30 min., og sigt den så over i en skål med hældetud og derfra over i 6 portionsglas.

Sæt fløderanden på køl, og lad den stivne i minimum 6 timer, inden den skal spises.

Hyldeblomstgelé

Udblød husblassen i koldt vand i 5 min., afdryp den så grundigt, og kom den i en lille gryde sammen med hyldeblomstsaften.

Varm saften forsigtigt op, så husblassen smelter, og afkøl den let, til den begynder at stivne lidt. Fordel så geléen oven på portionsglassene med fløderand, og sæt dem tilbage i køleskabet indtil servering.

Tip

Desserten er yndig, som den er, men kan sagtens ledsages af skålfuld bær. Skal det være rigtigt fint, kan du støbe lidt friske hyldeblomster ind i hyldeblomstgeleén.

Ingredienser

Fløderand

3 blade husblas
5 dl piskefløde
20 g rørsukker
½ vaniljestang
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

Hyldeblomstgelé

1 blad husblas
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Find opskriften i Naturalmanak

Find bogen her