Pointen fra den faglige chef i Meyers Madhus opsummerer godt de værdier, som gik igen på årets Folkemøde, og som er afgørende for, at vi lykkes med den grønne omstilling: Vi skal turde tage ansvar, være modige og nysgerrige og huske på, at vores handlinger - både som borgere og politikere - nytter og kan gøre en forskel. Som forperson i Økologisk Landsforening Louise Køster sagde:
"Vi er alle del af samme økosystem, og hver gang vi putter varer i kurven, så er vi med til at bestemme, hvad der kan produceres fremover".
Samtidig mente mange paneldeltagere, at det er afgørende at opruste på maddannelsen blandt både børn og voksne, for det kræver køkkenkompetencer at lave grøn mad, hvor ingen savner kødet. Og så skal de voksne gå forrest og engagere børnene i madlavningen. Senior Vice President i Novo Nordisk Foundation, Arne Astrup, fortalte, at 85% af de børn, der hjælper i køkkenet, kun hjælper med at dække bord eller vaske op, og dertil svarede MF for Socialdemokratiet, Ida Auken:
"Når vi taler om børns trivsel, brug af skærm og sundhed generelt, så skal vi også tale om maddannelse. Og der er et kæmpe potentiale i at tage børnene med i køkkenet og rent faktisk lade dem hjælpe med at lave mad".
Som afslutning på debatten om fremtidens fødevarer - og i forlængelse af pointerne om trivsel - perspektiverede Claus Meyer til sidst til en nylig undersøgelse i Politiken: