Bæredygtig inspiration i anledning af Danmarks nationale madspildsdag
Sidste år fik Danmark en ny mærkedag med fokus på at styrke en mere bæredygtig madkultur: Den nationale madspildsdag. Det blev markeret med et åbningsarrangement i Meyers Madhus på Nørrebro med deltagelse af bl.a. H.H.H Prinsesse Marie og Claus Meyer.
I den forbindelse underskrev vi i Meyers sammen med ca. 25 andre virksomheder og de danske brancheorganisationer Landbrug & Fødevarer, DI, Dansk Erhverv, Horesta og DRC aftalen ”Danmark mod Madspild”. Aftalen indeholder en målsætning om at halvere madspild i Danmark frem mod 2030, således at fødevarebranchen leverer bidrag til at indfri FN's Verdensmål 12.3.
Inspiration, opskrifter og et blik på fremtiden:
I dag, d. 29. september 2021, markerer vi således den blot anden udgave af Danmarks nationale madspildsdag, der deler dato med FN’s internationale madspildsdag "International Day of Awareness of Food Loss and Waste". Det gør vi med masser af inspiration til, hvordan du selv kan være med til at bekæmpe madspild:
• Brug dine rester kreativt
• Tænk over hvor meget du kommer på tallerkenen
• Støt op om initiativer og organisationer, der giver overskudsmad en chance til