VORES FASTELAVNSBOLLER
I år er det fastelavn 19. februar. Vores konditorer er dog tyvstartet på de søde boller, så glæden kan spredes ud og vare lidt længere.
Du kan fra d. 19. januar finde vores konditorers friskbagte fastelavnsboller enten lavet på den gammeldags gærdej eller de flødeskumsfyldte lavet på wienerdej.
Mød vores klasssike wienerbolle fyldt med vaniljecreme og sveskekompot og en ny variant, som er en wienerbolle med solbærcreme og chokolademousse.
Den klassiske gammeldags fastelavnsbolle vil selvfølgelig også være blandt det faste sortiment.
Som noget nyt i år har vi en helt særlig fredagsfastelavnsbolle. Den findes altså kun om fredagen i alle bagerierne (dog hele weekenden i uge 7: 17., 18. og 19. februar). Det er en wienerbrødsdej, som er fyldt med hasselnøddemousse og toppet med kaffecreme lavet på karamelchokolade.
Wienerdejsbollerne findes i tre varianter:
- Wienerbolle med sveske og creme
Sprød smørbagt wienerdej fyldt med vaniljecreme og sveskekompot med en syrlig citronglasur på toppen pyntet med blå kornblomst.
- Wienerbolle med solbær og chokolade
Sprød smørbagt wienerdej med solbærcreme og chokolademousse pyntet med solbærcreme og en chokolade-firkant med rosenblade.
- Wienerbolle med hasselnød og kaffe (kan kun fås om fredagen) - dog hele weekenden i uge 7: 17., 18. og 19. februar
Sprød smørbagt wienerdej fyldt med hasselnøddemousse og toppet med kaffecreme lavet på amber-karamel-chokolade fra Summerbird og til sidst pyntet med et let drys guld-kakao og halve hasselnødder.
Prisen er:
1 stk. DKK 44
3 stk. DKK 125
Den gammeldags fastelavnsbolle:
- Klassisk gærdej med kardemomme
Fyldt med remonce og vaniljecreme og toppet af med chokoladeglasur.
Prisen er:
1 stk. DKK 34
Forudbestil gerne dine fastelavnsboller ved at kontakte dit nærmeste bageri - du finder oplysningerne her.
Fastelavnsbollen har efterhånden mange år på bagen, og derfor er det ikke underligt, at der er mange forskellige varianter og smagskombinationer, som kendetegner dette bagværk.
Vi er især glade for de gammeldags fastelavnsboller, hvor den fuldfede gærdej gemmer på en kerne af lækker hjemmekogt vaniljecreme eller en kerne af chokolade og remonce.
Hemmeligheden bag de luftige og gode boller er den lange æltetid, som dejen kræver. Fastelavnsbollerne er bedst på dagen og bør derfor serveres efter bagning, imens de stadig er lune.
I den anledning vil vi gerne hjælpe jer med at komme godt i mål, uanset om det er hjemmebagt eller hjembragt. Vi har derfor gjort det nemt ved at samle vores bedste opskrifter på fastelavnsboller og tips til, hvordan du bedst ælter en bløddej.