Årets fastelavnsboller er landet i vores bagerier

Traditionen tro betyder januar jo et glædeligt gensyn med årets fastelavnsboller – i år er vi klar med helt nye, spændende varianter i Meyers Bagerier. Vi starter 19. januar og har de bløde, cremefyldte boller på hylderne frem til og med fastelavnssøndag 19. februar. I år får vi dels tre faste fastelavnsboller, som vil være i bagerierne i hele perioden, dels en unik fredagsfastelavnsbolle, som bliver en moderne fortolkning af fastelavnsbollen, og som kun fås på fredage.

VORES FASTELAVNSBOLLER 

I år er det fastelavn 19. februar. Vores konditorer er dog tyvstartet på de søde boller, så glæden kan spredes ud og vare lidt længere.

Du kan fra d. 19. januar finde vores konditorers friskbagte fastelavnsboller enten lavet på den gammeldags gærdej eller de flødeskumsfyldte lavet på wienerdej. 

Mød vores klasssike wienerbolle fyldt med vaniljecreme og sveskekompot og en ny variant, som er en wienerbolle med solbærcreme og chokolademousse.

Den klassiske gammeldags fastelavnsbolle vil selvfølgelig også være blandt det faste sortiment.

Som noget nyt i år har vi en helt særlig fredagsfastelavnsbolle. Den findes altså kun om fredagen i alle bagerierne (dog hele weekenden i uge 7: 17., 18. og 19. februar). Det er en wienerbrødsdej, som er fyldt med hasselnøddemousse og toppet med kaffecreme lavet på karamelchokolade.


Wienerdejsbollerne findes i tre varianter:

- Wienerbolle med sveske og creme
Sprød smørbagt wienerdej fyldt med vaniljecreme og sveskekompot med en syrlig citronglasur på toppen pyntet med blå kornblomst.

- Wienerbolle med solbær og chokolade
Sprød smørbagt wienerdej med solbærcreme og chokolademousse pyntet med solbærcreme og en chokolade-firkant med rosenblade.

- Wienerbolle med hasselnød og kaffe (kan kun fås om fredagen) - dog hele weekenden i uge 7: 17., 18. og 19. februar
Sprød smørbagt wienerdej fyldt med hasselnøddemousse og toppet med kaffecreme lavet på amber-karamel-chokolade fra Summerbird og til sidst pyntet med et let drys guld-kakao og halve hasselnødder.

Prisen er:

1 stk. DKK 44

3 stk. DKK 125

Den gammeldags fastelavnsbolle:

- Klassisk gærdej med kardemomme
Fyldt med remonce og vaniljecreme og toppet af med chokoladeglasur.

Prisen er:

1 stk. DKK 34

Forudbestil gerne dine fastelavnsboller ved at kontakte dit nærmeste bageri - du finder oplysningerne her

Fastelavnsbollen har efterhånden mange år på bagen, og derfor er det ikke underligt, at der er mange forskellige varianter og smagskombinationer, som kendetegner dette bagværk.

Vi er især glade for de gammeldags fastelavnsboller, hvor den fuldfede gærdej gemmer på en kerne af lækker hjemmekogt vaniljecreme eller en kerne af chokolade og remonce. 

Hemmeligheden bag de luftige og gode boller er den lange æltetid, som dejen kræver. Fastelavnsbollerne er bedst på dagen og bør derfor serveres efter bagning, imens de stadig er lune.

I den anledning vil vi gerne hjælpe jer med at komme godt i mål, uanset om det er hjemmebagt eller hjembragt. Vi har derfor gjort det nemt ved at samle vores bedste opskrifter på fastelavnsboller og tips til, hvordan du bedst ælter en bløddej.

 • Gammeldags fastelavnsboller

  Fuldfed gærdej som omslutter en skøn vaniljecreme.

  Vores opskrift på lækre fastelavnsboller, som er baseret på en gærdej, der kræver lidt ekstra kærlighed også en skøn hjemmekogt vaniljecreme.

  OPSKRIFT
 • Wienerdejsfastelavnsbolle

  Wienerbolle fyldt med sveskekompot og vaniljecreme

  Prøv opskriften på Meyers Bageris wienerdejsfastelavnsbolle med sveskekompot. Konditorens bud på flødefastelavnsbollen lavet på wienerdej og fyldt med vaniljecreme og sveskekompot.

  OPSKRIFT

Fastelavnsbollens historie

Den første opskrift på fastelavnsboller udkom i Mathilde Roedsted Schmidts kogebog fra 1843, hvor opskriften byder på rosenvand i dejen.

FASTELAVNSGIFLER I Q8

I der bruger mange timer på landevejen skal selvfølgelig ikke snydes for et fastelavnsudvalg fra Meyers. På alle Q8's tankstationer kan man fra nu og til og med den 19. februar 2023 finde to slags fastelavnsgifler. 

Fastelavnsgiffel med rabarber: En klassisk bløddej, hvor der hverken er sparet på smør, sødmælk eller kardemomme. Fyldet er en let syrlig rabarberremonce rørt med marcipan, som giver balance mellem sødme og bitterhed. Giflen er desuden pyntet med hvid glasur.

Fastelavnsgiffel med citron og hvid chokolade: Igen en klassisk bløddej med smør, sødmælk og kardemomme. Giflen er fyldt med en remonce rørt med citronpure, som bidrager med en aromatisk og syrlig bitterhed. Syren får modspil af hvid chokolade, der bidrager med en karamelliseret sødme. Denne giffel er også pyntet med glasur.

Vores citronpure er fra BITE, som laver økologiske sirupper. Pureen er et "restprodukt" fra BITE's produktion. 

Begge udgaver koster 23 kr. og indgår i tilbuddet 2 for 3.

 • Fastelavnsboller

  Fastelavnsboller med remonce

  Gammeldags fastelavnsbolle med blød gærdej med en kerne af chokolade og remonce

  Denne opskrift på gammeldags fastelavnsboller byde på en blød gærdej med en kerne af chokolade, remonce og vaniljecreme.
  Pynt bollerne med smeltet chokolade imens de stadig er lune.

  OPSKRIFT
 • Sådan ælter du en bløddej

  Tips og tricks til, hvordan du bedst ælter en bløddej i hånden

  Når du bevæger dig videre med pilen, giver vi dig tre steps til, hvordan du kommer sikkert i mål med din bløddej.

 • Step 1.

  1. Hvis du ikke er bange for at få sved på panden, kan du ælte dejen i hånden. Start med at blande alle ingredienserne i en røreskål - også smørret.

 • Step 2.

  2. Ælt dejen energisk med hånden. Det tager lidt længere tid at ælte smørret ind i dejen, når man ælter i hånden. Start med at ælte dejen sammen i skålen, og ælt så dejen godt igennem på bordet i ca. 6-8 minutter.

 • Step 3.

  3. Lad dejen hvile i skålen i 5 minutter, og ælt den derefter yderligere i 2 minutter.

Sophie bager gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme