Årets fastelavnsboller er landet i vores bagerier

Fastelavn er lige rundt hjørnet, og traditionen tro skal de fleste af os nok spise os mætte i lækre fastelavnsboller. Meyers Bagerier er igen i år klar med 100% økologiske fastelavnsboller. Det indebærer både sidste års testvinder, den gammeldags klassiker og en udvidelse med en ny variant.

VORES FASTELAVNSBOLLER 

I år er det fastelavn 27. februar. Vores konditorer er dog tyvstartet på de søde boller, så glæden kan spredes ud og vare lidt længere.

Du kan nu finde vores konditorers friskbagte fastelavnsboller enten lavet på den gammeldags gærdej eller de flødeskumsfyldte lavet på wienerdej.
Testvinderen fra sidste år med sveskekompot og vaniljecreme vender naturligvis tilbage, men den får i år selskab af en anden ny variant med lækker abrikosmarmelade og kardemommeflødecreme.  

Den gammeldags fastelavnsbolle kan fås fra mandag d. 17. januar, mens wienerdejsbollerne med cremet fyld af vanilje, fløde, bær og frugt lander på hylderne fra tirsdag d. 18. januar i Meyers Bageri-butikker.

Wienerdejsbollerne findes i tre varianter:

- Wienerbolle med sveske og creme
Sprød smørbagt wienerdej fyldt med sveskekompot og vaniljeflødecreme

- Wienerbolle med hindbærskum
Sprød smørbagt wienerdej fyldt med vaniljecreme vendt med flødeskum og hindbærmarmelade

- Wienerbolle med abrikos og kardemommecreme
Sprød smørbagt wienerdej fyldt med abrikosmarmelade og kardemommeflødecreme

Prisen er:

1. stk DKK 42

Den gammeldags fastelavnsbolle:

- Klassisk gærdej med kardemomme
Fyldt med remonce og vaniljecreme og toppet af med chokoladeglasur

Prisen er:

1. stk DKK 32

Fastelavnsbollen har efterhånden mange år på bagen, og derfor er det ikke underligt, at der er mange forskellige varianter og smagskombinationer, som kendetegner dette bagværk.
Vi er især glade for de gammeldags fastelavnsboller, hvor den fuldfede gærdej gemmer på en kerne af lækker hjemmekogt vaniljecreme eller en kerne af chokolade og remonce. 

Hemmeligheden bag de luftige og gode boller er den lange æltetid, som dejen kræver. Fastelavnsbollerne er bedst på dagen og bør derfor serveres efter bagning imens de stadig er lune.

I den anledning vil vi gerne hjælpe jer med at komme godt i mål, uanset om det er hjemmebagt eller hjembragt. Vi har derfor gjort det nemt ved at samle vores bedste opskrifter på fastelavnsboller, og tips til hvordan du bedst ælter en bløddej.

 • Gammeldags fastelavnsboller

  Fuldfed gærdej som omslutter en skøn vaniljecreme.

  Vores opskrift på lækre fastelavnsboller, som er baseret på en gærdej, der kræver lidt ekstra kærlighed også en skøn hjemmekogt vaniljecreme.

  OPSKRIFT

Fastelavnsbollens historie

Den første opskrift på fastelavnsboller udkom i Mathilde Roedsted Schmidts kogebog fra 1843, hvor opskriften byder på rosenvand i dejen.

 • Fastelavnsboller

  Fastelavnsboller med remonce

  Gammeldags fastelavnsbolle med blød gærdej med en kerne af chokolade og remonce

  Denne opskrift på gammeldags fastelavnsboller byde på en blød gærdej med en kerne af chokolade, remonce og vaniljecreme.
  Pynt bollerne med smeltet chokolade imens de stadig er lune.

  OPSKRIFT
 • Sådan ælter du en bløddej

  Tips og tricks til, hvordan du bedst ælter en bløddej i hånden

  Når du bevæger dig videre med pilen giver vi dig tre steps til, hvordan du kommer sikkert i mål med din bløddej.

 • Step 1.

  1. Hvis du ikke er bange for at få sved på panden, kan du ælte dejen i hånden. Start med at blande alle ingredienserne i en røreskål - også smørret.

 • Step 2.

  2. Ælt dejen energisk med hånden. Det tager lidt længere tid at ælte smørret ind i dejen, når man ælter i hånden. Start med at ælte dejen sammen i skålen, og ælt så dejen godt igennem på bordet i ca. 6-8 minutter.

 • Step 3.

  3. Lad dejen hvile i skålen i 5 minutter, og ælt den derefter yderligere i 2 minutter.

Sophie bager gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme