1 suppe 3 toppings

Du kender måske allerede vores velsmagende supper, der på ingen tid sikrer dig aftensmad på bordet og varme i kinderne på de dage, hvor tiden er knap i køkkenet. Med efterårets kulde og tusmørket udenfor, er supperne nu tilbage på hylderne, og vi er klar med fornyet inspiration til, hvordan du kan løfte suppeserveringen til nye højder ved at tilføre sprøde og mættende toppings i skålen.

Med toppings kan du komplimentere smagene i suppen og frembringe nye smagsnuancer, der gør suppen endnu mere mættende. Toppings er ikke kun med til at fulende smagsoplevelsen, men de løfter også den visuelle appetit, ved at gøre anretningen smuk og inspirerende at se på. Der er mange toppings muligheder, og vi gav vores kokke udfordringen i at udvikle tre forskellige toppings til én og samme suppe, og dermed også tre forskellige serveringsmuligheder og smagsoplevelser - vi kalder det 1 suppe 3 toppings. Med vores fem forskellige supper giver det altså i alt 15 forskellige måder at servere efteråret i den dybe tallerken både som hverdagens livretter og til weekendens fester - aldrig har det været sjovere at spise suppe.


Vores smagsfulde supper fås i udvalgte Kvickly, Irma, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og på Coop.dk 

5 SUPPER - 15 SERVERINGSFORSLAG

Med vores toppings har vi fokus på noget knasende sprødt, noget friskt, noget salt og cremet samt lidt krydderurter. Vores serveringsforslag rummer derfor nødder, kerner, saftig andeconfit eller chorizo, der er ristet på en pande, æbler i små tern, friske krydderurter såsom persille, basilikum, purløg og mynte og mange andre lækre råvarer, der giver suppen karakter både smagsmæssigt og visuelt.

Suppe kan blive gjort til det sociale samlingspunkt, hvis du inviterer til "byg din egen suppe" aften, og fylder bordet med diverse sprøde, søde, sure, salte og cremede toppings - det er kun fantasien, der sætter grænser

INSPIRATION FREMFOR GENVEJ

De kolde måneder byder på mange lækre og næringsfyldte grøntsager, og suppe er en genial og hurtig vej til at forvandle sæsonens gode, men mere bastante og hårdføre grøntsager til cremede og varme supper. Supper er særdeles gode, hvis du trænger til sjælevarmende, sund, nærende og dejlig vintermad. Vi har her samlet et udsnit af vores suppeopskrifter, som du kan give dig i kast med, hvis du har ekstra tid på hænderne. Hvis du er interesseret i, at finde opskriften på andre supper end de fire vi har udvalgt her, så finder du her alle vores suppeopskrifter

 

Med respekt for grundsmagen

Toppings kan hjælpe med at løfte suppen både visuelt og smagsmæssigt. Det er dog vigtigt, at man har suppens grundsmag i tankerne, når man tilsætter toppings.  

En cremet suppe:
Med en cremet suppe kan man med fordel tilføje toppings, der er mere salte eller kraftige i smagen såsom saltede mandler, chorizo og persille.

En krydret suppe:
Har man med en krydret suppe at gøre, bør man tilsætte nogle mere bløde og cremede toppings såsom cremefraiche, rygeost, parmesan og hummus.

 • Besøg Meyers Madhus

  Vejen til velsmag

  Få størst mulige velsmag ud af dine retter

  Hvis vores 15 serveringsfoslag med toppings sammensætninger har gjort dig nysgerrig på at blive endnu bedre til at højne dine retter smagsmæssigt, så er vores kursus 'Vejen til velsmag' sikkert noget for dig.

  De fleste har prøvet at lave mad, der, selvom du gjorde dig umage, blev lidt som at stikke tungen ud af vinduet. Eller at spise på en god restaurant og undre sig over, hvor den der fuldendte smagsoplevelse egentlig kommer fra? Det går vi i dybden med, så du lærer at lave mad, der smagsmæssigt sidder lige i skabet!

  På kurset lærer du grundsmagene og deres kilder – herunder den mere lumske femte grundsmag ’umami’ – at kende og får indblik i, hvordan de spiller sammen med synet, konsistensen, aromaerne, og endda moderat smerte i smagsoplevelsen.

  Vi arbejder med principperne i praksis, og du bliver indført i nyttige værktøjer til at opbygge smag i den mad, du laver. Vi arbejder med gode friske råvarer og masser af aromatiske ingredienser. Du får en praktisk indføring i den grundige tilsmagning af maden, som er enhver dygtig koks hemmelige våben.

  Læs mere om kurset
 • Mere grønt

  Meyers grøn mad

  100 lækre opskrifter på grønne, velsmagende retter

  Bogen er på klassisk Meyersk vis opdelt i sæsoner, og udover de mange lækre opskrifter, giver Meyers' dygtige kokke dig også en masse bonusinfo om super sunde krydderier, og om hvordan man sørger for at få dækket alle kroppens behov, når man vælger kødet fra i sin daglige kost.

  Bogen er både til dem, der ønsker at leve 100 % vegansk eller vegetarisk, men også til dem, der bare har lyst til at spise mere grønt og måske lægge en kødfri dag eller to ind om ugen.

  Læs mere

Nyheder