Okser fra Livø i Meyers Kantiner

Livø er en lille økologisk ø, der lægger midt i Limfjorden. Øen ejes af Naturstyrelsen, og drives af Karsten og Bente Kjærgaard, der har Livø Avlsgaard og altså også Angus-okserne, der går frit rundt på øen som en del af naturplejen og forsyner sig selv med græs og urter direkte fra naturen.

Livø er Danmarks første og ældste 100% økologiske ø, som ligger i Limfjorden. Bente og Karsten driver øens økologiske landbrug, og de har bl.a. et hold Black Angus-kreaturer, der græsser frit på øens økologiske marker, enge og naturarealer det meste af året.

Køerne er en ekstrem vigtig del af naturplejen på Livø, og de er med til at opretholde den frodige natur og høje biodiversitet, der findes på Limfjordsøen.

I Meyers Kantiner serverer vi i perioder kødet fra de flotte dyr, og vores køkkenchefer tager ofte en tur til øen for at se, hvordan køerne trives, og ikke mindst for at få en smagsprøve på, hvordan smagen af Livøs frodige natur kommer til udtryk i det saftige og møre oksekød.

  • Danmarks økologiske ø

    Køer fra Livø

    Kød af højeste kvalitet

    I videoen kan du se og høre vores køkkenchef, Maurice Khayam, fortælle om, hvilke indtryk han har fået af at opleve, hvordan dyrene lever. Der har været stor glæde og begejstring i kantinerne i denne uge, hvor vi har serveret det himmelråbende lækre økologiske oksekød fra Angus-okserne, der lever et naturligt og frit liv på Livø.