Nyt initiativ: nu tager vi emballagen fra dagens frokost med retur

Vi har løbende arbejdet hen mod en mere bæredygtig drift, og vi er derfor meget glade for, at vi nu kan tilbyde vores frokostkunder at tage plastikemballagen fra vores portionspakkede frokost med retur, så plastikmaterialerne kan få nyt liv.

Nu tager vi emballagen med retur

Med vores nyeste initiativ for firma-frokost er vores portionspakkede frokost. Men med individuelle anretninger følger også et stort forbrug af emballage og ressourcer. Det har vi været pinligt bevidste om fra dag ét.
N
u har vi endelig fået knækket koden i samarbejde med vores dygtige kokke, fragtfolk og genbrugspartnere. Det er en løsning, hvor vi ikke blot hjælper hinanden med at skåne miljøet og klimaet – vi sørger også i fællesskab for, at den portionspakkede frokost efterlader en endnu bedre smag i munden. 

Genanvendeligt

Fra mandag den 7. september vil vores frokostkunder modtage særlige affaldsposer i 100% genbrugsplast sammen med frokosten. Poserne fyldes med overskydende plasticemballage, forsegles og sendes retur med buddet dagligt eller ugentligt alt efter behov, så plasticmaterialerne kan få nyt liv. 
 

Det er en løsning, hvor vi ikke blot hjælper hinanden med at skåne miljøet og klimaet – vi sørger også i fællesskab for, at den portionspakkede frokost efterlader en endnu bedre smag i munden.

Lidt om de materialer, vi anvender i den portionspakkede frokost.

Papemballage & Bagasse

De produkter vi benytter, er fremstillet af kraftpapir, som fremstillet af ubleget fluorfrit/PFAS-frit papir. Det et velegnet alternativ til plastprodukter, da det kun er barrieren som indeholder et coating-materiale – denne er dog nødvendig for at kunne have en olie og vandtæt beholder.

Bagasse-produkterne er fremstillet af sukkerrørsfibre, som er fedt og vandafvisende og samtidigt komposterbare.

Plasticemballage

Den plasticemballage vi benytter, er primært af typerne PP, PET og rPET. Både PP og PET-emballagen er fremstillet af genindvunden plastic, som giver et miljøvenligt materiale, da det er fremstillet med relativt få ressourceomkostninger. rPET emballagen er fremstillet af allerede genindvundet PET-materiale med 80-100% genbrugsplast.