Mad på tværs af generationer: En guide i at lave madklub på plejehjem

Madlavning og fællesskab omkring måltider har et helt særligt potentiale til at knytte og styrke forbindelser og fællesskaber på tværs af generationer. Med dette udgangspunkt gennemførte Meyers Madhus og Plejecentret Solbakken i Ringsted et pilotprojekt, der skulle styrke madglæde, trivsel og samværet for ældre på plejehjem.

Ud over nogle hyggelige stunder med engagement i køkkenet, blev resultatet en guide, som skal inspirere andre plejehjem til at lave en madklub. Guiden er udarbejdet på baggrund af de erfaringer, der blev gjort i indsatsen, og der gives gode råd og anvisninger til, hvordan plejehjem bedst lykkes med at stable en madklub på benene.Sådan bruges guiden

Guiden skal gøre det nemt at planlægge og afvikle en madklub med beboerne på et plejehjem. I guiden finder man blandt andet et konkret eksempel på et program for en madklub, og hvad man skal tænke over før man går i gang. Der er også et eksempel på, hvordan man kan lave en madklub over flere gange.

For de interesserede er der et afsnit som går i dybden med smagssensorik, de fem grundsmage og der findes også ideer til, hvordan man skaber den gode stemning omkring bordet når der spises.

Sidst men ikke mindst indeholder guiden opskrifter på dejlige retter, som er tilpasset ældre. I opskrifterne er der ideer til, hvad de ældre kan være med til, og der er også indkøbslister så man blot skal have guiden med ud og når der handles ind.

Guiden kan hentes og printes via linket herunder.

God fornøjelse.

> Hent guiden <