Mød Alan Abas Al-Hussein som er køkkenchef for en dag

I vores frokostkøkken introducerer vi ”Køkkenchef for en dag”. På en udvalgt dag, en gang om måneden, overlader vi ansvaret for dagens frokostmenu til en af vores dygtige kolleger, der tager køkkenchefens forklæde på og giver sit bud på den ultimative frokostbuffet sammensat af livretter, rejseminder eller yndlingsråvarer.

Jeg har udviklet dagens frokostmenu med afsæt i mine syriske rødder og de krydderier, råvarer og smagsnuancer, jeg husker fra min mors gryder

Alan Abas Al-Hussein

Alan og det syriske køkken

Alan Abas Al-Hussein arbejder til daglig som køkkenmedhjælper i frokostkøkkenet på Hedegaardsvej. Her har han både været ansvarlig for det kolde og det varme parti, men Allan kan bedst lide at stå ved delikatessen, hvor opgaverne er mere varierende og han kan få lov til at sætte sit præg. 

Alan kommer oprindeligt fra Syrien, men har været i Danmark i 13 år. Han kom ind i Meyers, fordi han dengang kendte køkkenchefen og godt kunne lide at arbejde med mad og være i et køkken. I dag nyder Alan det gode kollegaskab og det stærke teamwork, der er i frokostkøkkenet. Privat holder Alan også af at bruge tid i køkkenet, hvor han gerne laver mad fra sit hjemland. Det er ofte kødretter med kylling og kartofler, måske tomatsovs med ris, bulgur og linser. Som Alan forklarer er det en særlig stor fornøjelse at lave mad i Syrien, fordi råvarerne altid er friske og solmodne og har så meget smag i sig selv. Det kan være lidt sværere, når man skal lave mad af de danske råvarer om vinteren. 

Friske råvarer og aromatiske krydderier

Til dagens frokostmenu har Alan hentet inspiration fra sin hjemegn med fokus på farverige, krydrede og sommerlige retter, hvor der bruges rigeligt af de klassiske krydderier som koriander, mynte, spidskommen og sumak sammen med friske grøntsager, fladbrød og dyppelse. Det er Alans håb, at frokostgæsterne kan fornemme smagenuancerne fra de frodige dale langs floderne i Syrien.