Honning fra Livø i Meyers Kantiner

I Danmark er økologiske bistader en sjældenhed. Det kræves, at 95 % af nektar- og pollenkilderne inden for en radius af 3 km enten er økologiske eller naturarealer. De høje krav gør, at det stort set kun er på småøer og i nationalparker, der kan produceres økologisk honning, og der findes i alt kun 16 godkendte økologiske biavlere i landet.

Én af dem er Bente Kjærgaard fra Livø Avlsgård. Bente har som noget helt særligt tilbudt os en betydelig andel af øens økologiske honningproduktion, som bliver færdigslynget og tappet på glas.

Smagen er i en klasse for sig og har fine nuancerede noter fra øens mange vilde urter. Livø ligger midt i Limfjorden og er Danmarks første og ældste 100% økologiske ø.

I Meyers Kantiner kender vi i forvejen Bente og hendes mand Karsten, der sammen driver øens økologiske landbrug. Som en del af naturplejen på øen, har de nemlig et hold Black Angus-kreaturer gående, der græsser frit på øens økologiske marker, enge og naturarealer. Hvert år til maj, når køerne bliver slagtet, aftager vi i Meyers Kantiner det uimodståeligt lækre kød og serverer det i kantinerne. Vi er meget begejstrede for både honning og kød, Bente og Karsten, og vi glæder os meget til at kunne servere honningen i forskellige lækre retter i kantinerne.