Meyers Kantiner er nomineret til årets dyreven

Dyrenes Beskyttelse har nomineret Meyers Kantiner til Årets Dyreven i kategorien Årets Frontløber.

 

I begrundelsen for nomineringen skriver Dyrenes Beskyttelse, at vi viser vejen frem for god dyrevelfærd i et stort og vigtigt område, nemlig kantinedriften”.

I Meyers Kantiner har vi udfaset industrikyllingerne i samtlige kantiner, caféer og konferencecentre, som vi driver for nogle af landets førende private virksomheder og offentlige instanser. I stedet anvender vi kun nogle særlige franske frilandskyllinger, som er opvokset i fuld frihed og med ubegrænset plads i de sydfranske skove. Fra solopgang til solnedgang færdes kyllingerne frit i skovene, hvor de fodres med GMO-frit majs og korn, der dyrkes på markerne i området, og ellers finder naturlig føde i skovbunden.

I Meyers Kantiner er kylling den kødtype, vi bruger allermest, og med ca. 30.000 måltider om dagen bliver det til rigtig mange kyllinger om året.

Der vil således være tale om et markant løft i efterspørgslen på gode kyllinger. Og ikke mindst en tilsvarende nedgang i salget af industrikyllinger. Tiltaget har en kæmpe signalværdi overfor omverdenen og vil hjælpe med at sætte fokus på den ringe dyrevelfærd i den industrielle kyllingeproduktion”, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Michael Steijn, indkøbschef i Meyers Kantiner, udtaler:

Vi er fantastisk stolte af, at Dyrenes Beskyttelse har nomineret os til Årets Dyreven. Det er skønt at blive anerkendt for vores arbejde med at skabe bedre levevilkår for vores dyr.

I Meyers Kantiner tror vi stålfast på, at dyrevelfærd og smag går hånd i hånd.

For os er det uhyre vigtigt at servere lødig mad, der både smager godt og samtidig giver en god smag i munden. De her kyllinger har opnået det franske Label Rouge-certifikat, som kun tildeles den allerbedste smag. Det kan simpelthen smages, når en kylling har haft et frit og naturligt liv”, afslutter Michael Steijn.

I kategorien Årets Frontløber nomineres kandidater, der går foran og yder en ekstraordinær indsats i kampen for bedre dyrevelfærd fra bonde til bøf. Dermed kan både producenter, meningsdannere, politikere, detailhandel og borgere hyldes for at gå foran i kampen for en mere dyrevenlig fødevareproduktion og madkultur.

Du kan læse mere om prisen på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside.