Sæt kryds i kalenderen: Flødekagefredag er tilbage hos Meyers Bageri

Fra fredag d. 6. maj er vores alles yndlings Flødekagefredag tilbage hos Meyers Bageri. Tiden er igen inde til at hylde og hive alt fra Tivolikager og medaljer til gåsebryst og kartoffelkager frem fra deres gemmer. Vi glæder os til igen at invitere dig til et vaske ægte flødeskumseventyr. Den første fredag hver måned sætter vi en ny flødekage på programmet, som kun kan fås hver fredag måneden ud. Kagerne henter næring i Danmarks stolte flødekagetraditioner, men vil også stikke en smule af i forskellige retninger.

En sirligt pisket, dansk tradition

Danmark er muligvis et lille land, men når det kommer til søde sager, har danskerne ikke været blege for at sætte dagsordenen internationalt. Der er trods alt en grund til at det, vi kalder ’wienerbrød’, hedder ’Danish’ i resten af verden, og at turister fra fjerne afkroge ikke kan forlade kongeriget uden en bøtte ’Butter Cookies’ i bagagen.  

 Men her til lands kan vi også tage æren for tilblivelsen af endnu slags kagekunst. Et konditorhåndværk, som endda desværre lidt er ved at gå i glemmebogen: Flødeskumskagerne. Mødet mellem sirligt pisket, silkeblød fløde og sprøde, bagte elementer gjorde sit indtog i starten af 1900-tallet, og fik borgerskabet til at flokkes mod konditorierne. Senere blev flødeskumskagen fast inventar på kaffebordet i de danske hjem, og lur os, om ikke også nogle af dine bedste flødekageminder trækker tråde til barndommens besøg hos bedsteforældrene. 


 • #flødekagefredag

  Flødekage i maj

  Medaljer

  I maj sætter vi den legendariske medalje på kagehylden. Kagen er fyldt med vaniljecreme, flødeskum og hindbærmarmelade mellem smørbagte mørdejsbunde.

  Medaljen er endnu en af de klassiske flødekager og efter vores mening et evigt skønt møde mellem sprød mørdej, marmeladens frugtsødme, den tætte vaniljecreme og det luftige flødeskum.

 • Flødekagefredag

  Kalender

  Her kan du få det fulde overblik over, hvad du kan se frem til at sætte tænderne i resten af 2022.

  Vi fejrer Flødekagefredag hos Meyers Bageri på Nørrebro, Østerbro og Amager fra fredag d. 6. maj.

  Find dit nærmeste bageri her