Sæt kryds i kalenderen: Flødekagefredag er tilbage hos Meyers Bageri

Fra fredag d. 3. marts er vores alles yndlings Flødekagefredag tilbage hos Meyers Bageri. Tiden er igen inde til at hylde og hive alt fra Tivolikager og medaljer til gåsebryst og kartoffelkager frem fra deres gemmer. Vi glæder os til igen at invitere dig til et vaske ægte flødeskumseventyr. Den første fredag hver måned sætter vi en ny flødekage på programmet, som kun kan fås hver fredag måneden ud. Kagerne henter næring i Danmarks stolte flødekagetraditioner, men vil også stikke en smule af i forskellige retninger.

En sirligt pisket, dansk tradition

Danmark er muligvis et lille land, men når det kommer til søde sager, har danskerne ikke været blege for at sætte dagsordenen internationalt. Der er trods alt en grund til at det, vi kalder ’wienerbrød’, hedder ’Danish’ i resten af verden, og at turister fra fjerne afkroge ikke kan forlade kongeriget uden en bøtte ’Butter Cookies’ i bagagen.  

 Men her til lands kan vi også tage æren for tilblivelsen af endnu slags kagekunst. Et konditorhåndværk, som endda desværre lidt er ved at gå i glemmebogen: Flødeskumskagerne. Mødet mellem sirligt pisket, silkeblød fløde og sprøde, bagte elementer gjorde sit indtog i starten af 1900-tallet, og fik borgerskabet til at flokkes mod konditorierne.

Senere blev flødeskumskagen fast inventar på kaffebordet i de danske hjem, og lur os, om ikke også nogle af dine bedste flødekageminder trækker tråde til barndommens besøg hos bedsteforældrene. 


 • #flødekagefredag

  Flødekage i oktober

  Meyers egen flødekage

  Vores egen flødekage består af sprød mandelmørdej med rommazarin, Reine Claude-blommer syltet med rom og æbleciderisvin fra Lilleø, Reine Claude-blommekompot og mascarponeflødeskum med vanilje.

  Vi har ladet os inspirere af den klassiske chokolade ’blomme i Madeira’. I stedet for at bruge mandler til marcipan, har vi brugt dem i mørdejen og ladet blommer indgå syltede og som kompot. Og så har vi skiftet Madeira ud med den aromatiske rom.

  Find flødekagen hver fredag fra klokken 12 i vores bagerier.

 • Glæd dig til flødekager hver fredag hele året

  Flødekagefredag

  Kalender

  Her kan du få det fulde overblik over, hvad du kan se frem til at sætte tænderne i resten af 2023.

  Vi fejrer Flødekagefredag hos Meyers Bageri på Nørrebro, Frederiksberg Østerbro og Amager.

  Find dit nærmeste bageri her