Tabbouleh med grillet forårsgrønt
Nye kartofler med olivenolie og krydderurter

Beregn pris og
Bestil menu

kuvert(er)

Fra 195,-pr. person

Hvad spiser vi til pinse?

I den almindelige befolkning står pinsen lidt i skyggen af både påsken og julen og er ikke på samme knyttet op til måltidstraditioner eller særlige handlinger, men de fleste bruger da alligevel fridagene til at samle familie og venner om god mad og drikke. Man kan derfor ikke pege på en særlig, traditionel pinsemenu ligesom man kan med mange andre af årets højtider.
Men måske kender du pinsefisk? Lidt ligesom at vi spiser and til jul og kyllinger til påske. Hvis ikke, så er det fuldt forståeligt, for det er faktisk en relativt ny tradition fra 1991, da daværende biskop over Roskilde Stift, Jan Lindhardt gik sammen med Foreningen Fiskebranchen, om at markedsføre fisken som danskernes pinsespise. Han var ganske enkelt bange for, at pinsen skulle blive madløs, nu den ikke ligesom julen har anden eller påsken har kyllingen. Det er i dag blevet til en hyggelig tradition, der hylder forskellige danske sæsonfisk og glæden ved det fælles måltid.