Beregn pris og
Bestil menu

kuvert(er)

Fra 155,-pr. person

Andre har også set på

Hvad spiser vi til pinse?

I den almindelige befolkning står pinsen lidt i skyggen af både påsken og julen og er ikke på samme knyttet op til måltidstraditioner eller særlige handlinger, men de fleste bruger da alligevel fridagene til at samle familie og venner om god mad og drikke. Man kan derfor ikke pege på en særlig, traditionel pinsemenu ligesom man kan med mange andre af årets højtider.
Men måske kender du pinsefisk? Lidt ligesom at vi spiser and til jul og kyllinger til påske. Hvis ikke, så er det fuldt forståeligt, for det er faktisk en relativt ny tradition fra 1991, da daværende biskop over Roskilde Stift, Jan Lindhardt gik sammen med Foreningen Fiskebranchen, om at markedsføre fisken som danskernes pinsespise. Han var ganske enkelt bange for, at pinsen skulle blive madløs, nu den ikke ligesom julen har anden eller påsken har kyllingen. Det er i dag blevet til en hyggelig tradition, der hylder forskellige danske sæsonfisk og glæden ved det fælles måltid.
De fleste af os ser dog mere påsken som en oplagt mulighed til at hive alle forårets gode grøntsager og spæde skud ind i køkkenet og servere skønne lette og sprøde retter med asparges, radiser, rabarber, spidskål og gulerødder. Du kan også lade dig inspirere af de retter, du normalvis ville servere på påskebordet, sild, grønne salater, æg eller tarteletter med fyld af de allerførste hvide asparges.

Vores bud på en pinsemenu

Hvis du ikke orker selv at stå på hovedet i køkkenet, når du endelig har fri, men alligevel gerne vil invitere dine kære på et dejligt forårsmåltid, så kan du lade vores kokke sørge for maden. Vi har nemlig igen i år sammensat en smuk frokostmenu, som du kan servere på de hellige fridage.
Vi har faktisk også pinsefisk på menuen i form af rillettes af koldrøget laks fra vores eget røgeri vendt med økologisk creme fraiche, sprøde radiser og milde løg.
Sammen med fisken kan du glæde dig til urtepesto med ramsløg og vesterhavsost, saftig Løgismosekylling, salat af små kartofler med agurk og masser af dild og en sprød spidskålsalat med cremet mormordressing, grønne asparges og kørvel.

Vi leverer til hele landet, og du kan faktisk både servere menuen som frokost eller aftensmad.