Tilbage til opskrifter

Vinterfrikadeller i ovnen

Prøv at lade børnene være med, og røre i farsen og forme frikadellerne med hænderne. Dette er en velprøvet, klassisk delle-opskrift, som har det twist, at frikadellerne bages i ovnen. Det gør det hele noget mindre omstændigt.

Sådan gør du

Rør hakket kalv og flæsk med salt og mel. Tilsæt æg, og rør godt rundt med en stor ske til en jævn fars.

Pil og hak løget helt fint, og kom det i farsen. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern, og kom dem i farsen. Pluk grønkålen fra stokken. Skyl kålen, hak den ekstra fint, og rør den i farsen.

Tilsæt vand og mælk lidt ad gangen, mens du rører grundigt. Det er vigtigt, at farsen bliver rørt godt sammen, så den kan binde væsken og derved holde på saftigheden, når den bliver stegt.

Pil timianbladene fra stilken, hak timianbladene, og kom dem i farsen. Krydr med peber og evt. lidt ekstra salt. Sæt farsen i køleskabet, og lad den trække i ½ time inden stegningen, så smagen af løg og timian trækker ud i farsen, og farsen samtidig ”sætter ” sig og bliver fast og god.

Varm ovnen op til 200°. Form frikadeller af farsen med en ske i hånden, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag ved 200° i 10 minutter, vend frikadellerne, og bag dem i yderligere 10 minutter.

Tip

Den hakkede kalv og flæsk kan let skiftes ud med hakket kylling eller fisk.

Ingredienser

400 g hakket kalv og flæsk
4 spsk hvedemel
2 æg
1 løg
2 gulerødder
100 g grønkål
1 dl vand
2 dl letmælk
5 kviste timian
1 spsk salt
friskkværnet peber