Reducer dit madspild, og brug din overskydende surdej til at lave disse forrygende sprøde og delikate grøntsagssnacks. Samtidig får du ryddet op i grøntsagsskuffen – stort set alt kan bruges. Server surdejstempuraen som en lille forret, som snack til en øl eller en drink, eller som et uventet eftermiddagsmåltid til ungerne.

Sådan gør du

Start med at tjekke konsistensen på surdejen: Den skal være som en tyk pandekagedej. Hvis den er for tynd, kan du piske lidt ekstra hvedemel i. Smag surdejen til med en lille smule salt.

Kom ca. 2 cm olie i en gryde, og varm den op til ca. 150°. Dyp grøntsagerne i surdejen, og kom dem direkte ned i den varme olie, nogle stykker ad gangen. Steg grøntsagerne gyldne på begge sider, tag dem op, og læg dem på en tallerken med et stykke fedtsugende papir eller et viskestykke.

Server de stegte grønsager med det samme, mens de stadig er helt sprøde og friske.

Tip

Hvis du er i tvivl om, om surdejen skal have mere salt, kan du starte med at stege lidt surdej i olien og smage på den, inden du smager den endeligt til og vender grøntsagerne i den.

Ingredienser

2 dl surdej
evt. ekstra hvedemel
lidt salt
neutral olie til friturestegning
blandede grøntsager

Find opskriften i Meyers Bageskole

Find bogen her