Tilbage til opskrifter

Subuta - svinekød i sursød sovs

Opskriften er fra kogebogen Kondos japanske køkken af Kondo Sasaki, som er uddannet kok fra Munkebo Kro og underviser i det japanske køkken i Meyers Madhus.     

Sådan gør du

Skær svinekammen i 2 cm tern, og mariner dem i soja og sake i ca. 20 minutter.

Vend det marinerede kød i kartoffelmel, og frituresteg det i 170 °C varm olie, til det er sprødt.

Skær gulerødder, bambusskud og ananas i 2 cm stykker med så mange kanter på som muligt.

Skær peberfrugt i 2 cm tern, og løg i tynde både.

Kog det hele i rigeligt letsaltet vand i ca. 2 minutter, og køl det af i en sigte.

Bland sukker, salt, soja, ketchup, dashi og riseddike i en skål.

I en stor gryde svitses først grøntsager. Dernæst tilsættes det friterede kød. Til sidst tilsættes dashi-blandingen, og det hele koges godt igennem.

Jævn retten med kartoffelmel blandet med vand

Ingredienser

Kød

300 g svinekam
50 g kartoffelmel
Olie til friturestegning

Marinade

½ spsk soja
½ spsk sake

Grøntsager

60 g gulerødder
60 g bambusskud
50 g ananas
40 g grøn peberfrugt
40 g rød peberfrugt
150 g løg

Dashi-blanding

5 spsk sukker
¼ tsk salt
3 spsk soja
2 spsk ketchup
1 ½ dl dashi
2 spsk Riseddike

Jævning

2 spsk kartoffelmel
4 spsk vand


Kondo Sasaki

Kondo er vokset op med japansk mad. Hans japanske far har fra barnsben sørget for hjemmelavet japansk mad i lange baner. Gennem talrige rejser i solens rige, er kærligheden for det japanske køkken kun vokset. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro og har arbejdet på en lang række velrenommerede restauranter såsom Restaurant Tsuyama i Tokyo, Restaurant Herman og Pony. Derudover har Kondo lavet japansk mad i Go’Morgen Danmark og har været gæstedommer i tv-programmet Masterchef. På baggrund af sit indgående kendskab til det japanske køkken, udgav Kondo i 2016 en japansk kogebog: Kondos japanske køkken.

  • Meyers Madhus

    Madkursus: Kondos japanske køkken

    Oplev det autentiske japanske køkken med dansk-japanske Kondo Sasaki. Lær at lave velsmagende og smukke japanske retter fra yaki ika til oshitaski.

    Læs mere