Tilbage til opskrifter

Stegte lammenyrer med rødbede- og glaskålsråkost

Sådan gør du

Start med at lave en gastryk: Karamelliser sukkeret i en gryde til let gylden karamel, og tilsæt så fenikkelfrø, peberkorn og kirsebæreddike, og lad det koge halvt ind, til det har sirupkonsistent. Tag gryden af varmen, og lad gastrikken køle af.

Skræl rødbede og glaskål, og skær dem ud i helt tynde skiver, enten med en skarp kniv eller på et mandolin. Vend de tynde skiver i den afkølede gastrik sammen med den koldpressede rapsolie. Lad skiverne trække i 15 minutter i gastrikken, og krydr derefter med salt og peber.

Fjern fedt og sener fra nyrerne, mens råkosten trækker, læg dem i en skål, og udvand dem under rindende vand i 15 minutter. Aftør nyrerne med køkkenrulle, og steg dem på en varm pande i rapsolie og laurbærblade - giv nyrerne 2-3 minutter på hver side, og krydr med salt og peber.

Anret de stegte lammenyrer med rødbeder og glaskål og lidt af gastrikken på en tallerken, og snit til sidst rønnebærskuddene helt fint, og drys dem ud over rødbeder og glaskål. Server nyrerne som en forret med brød til.

Ingredienser

2 spsk sukker
5 fennikelfrø
5 hele peberkorn
1 dl kirsebæreddike
3 små nye rødbeder eller 1 stor
1 glaskål
2 spsk koldpresset rapsolie
havsalt
Friskkværnet peber
2 lammenyrer
1 spsk almindelig rapsolie
4 friske laurbærblade
1 spsk rønnebærskud

Find opskriften i Almanak

Find bogen her