Tilbage til opskrifter

Salat af bagte rødbeder med daikon og miso

  • Salat af bagte rødbeder med fyldig misodressing

Rødbeder er fantastiske til lange tilberedninger. De bliver ved med at have en delikat, fast struktur, mens smagen udvikler sig og bliver næsten lakridsagtig. Her får de modspil af sprød daikon og agurk og en fyldig misodressing. Tilsammen er miso og bagte rødbeder så fyldige i smagen, at dette sagtens kan fungere som et let måltid i sig selv.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Rens rødbederne, uden at skrælle dem, og læg dem i et ildfast fad. Drys dem med salt. Bag dem i ovnen ved 150° i 1½-2 timer, til de er møre. Lad rødbederne køle af, og pil skindet af dem. Skær dem i tynde skiver – eller grove stykker

Skræl daikonen, og skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i koldt vand i 20 minutter, hvis du har tid.

Skær agurken i skiver.

Pil rødløget, og skær det i så tynde både, som du kan – gerne på et mandolinjern.

Misodressing

Rør misopasta med limesaft, tamari, sesamolie, finthakket hvidløg og rørsukker til en glat dressing.

Ved servering

Fordel rødbederne på et fad. Skyl shisobladene, og bræk dem i mindre stykker. Hæld vandet fra daikonskiverne, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Vend daikonskiver, agurkeskiver og løg med det meste af misodressingen, og anret dem oven på rødbederne. Slut af med sesamfrø, shisoblade og resten af dressingen

Tip

Ofte bruger man kun et par skefulde miso ad gangen – som her – mens den typiske pakning, du finder i handelen, er på 3-500 g. Miso holder sig dog længe i køleskabet i en godt genlukket indpakning.

Ingredienser

800 rødbeder
havsalt
8 cm daikon (kinaradise)
1 agurk
1 lille rødløg

Misodressing

2 spsk misopasta
1 dl limesaft
1 spsk tamari eller sojasauce
1 spsk mørk sesamolie
1 fed hvidløg
1 spsk rørsukker

Desuden

1 håndfuld shiso blade (fås hos asiatiske købmænd; alternativt basilikum eller kørvel)
1 spsk ristede sesamfrø

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her