Tilbage til opskrifter

Ramadanroulade med dadler

Sidste år rakte sangeren Isam B ud til Claus Meyer for at høre, om de sammen i anledningen af muslimernes fastemåned kunne skabe en kage, der smagte af "Ramadan i København". Resultatet i år blev den såkaldte ramadanroulade bagt med mandler, kanel, dadler og appelsin. 

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Fragilitebund

Marcipan køres/æltes på røremaskine, hvor æggehviderne tilføjes lidt efter lidt til en homogen masse, skrab ned i skålen undervejs, så du undgår klumper.

Marengs til fragilitebund

Ingredienserne piskes stift til marengs på max volumen med elektrisk piskeris eller på røremaskine.

1/3 del af marengsen tilføjes til marcipanmassen og røres lind. Resten af marengsen foldes nænsomt i marcipanmassen, så den er homogen. Dernæst kommes den på en bageplade og smøres ud i 25cm x 30cm og drysses med mandelflager.

Bag den på 180° varmluft i ca. 8-12 min - tiden afhænger af ovntype. Den skal rulles, hvilket kræver at den er blød - men gylden og ikke overbagt.

Smørcreme

Æggehvider og sukker varmes op til 70° over vandbad, hvor der piskes imens. Derefter tages det af varmen og piskes stift på røremaskine eller med elpisker. Konsistensen skal være luftig og lun.

Den tempereret smør tilføjes lidt efter lidt og piskes ud i ca. 30-60 sekunder.

Den smeltede nougat, appelsinskal og kanel tilføjes og piskes med til en homogen masse.

Smørcremen (ca. 250 gram) smøres ud på den afkølet bund. Det der er til overs gemmes til pynt.

Karameliserede kakaonibs

Kog sukker og vand op til ca. 117°. Tilføj kakaonibs som vil karamelliseres og blive hvidt. Tag kort gryden af varmen og rør rundt, karamellisér det lidt mere over varmen og kom på bagepapir til at køle af. Fordel ca. 35 g. på rouladen ovenpå laget af smørcreme. Det, der er til overs, gemmes til pynt.

Dadelkompot med appelsin

De stenfrie dadler blendes helt fint og koges med friskpresset appelsinsaft

Køl massen af og kom den på en sprøjtepose. Sprøjt dadelkompot ud langs bunden af din rouladebund, så det former en pølse.

Afslutning på rouladen

Rouladen rulles nænsomt ved, at man ruller bunden oppe fra starten af kompotten. Kom rouladen på køl i ca. 30 min, hvorefter du kan skære kanterne til, så den står skarpt.

Smør smørcreme i enderne og dyp disse i de ristede mandelflager. Kom derefter kagen på et fad.

Kom smørcremen i en sprøjtepose, klip spidsen skævt, så den er formet som en trekant, sprøjt mønsteret som på billedet og drys til sidst med karamelliserede kakaonibs.

Ingredienser

Fragilitebund

110 g marcipan
40 g æggehvide

Marengs

70 g æggehvide
160 g sukker
20 g mandelflager

Smørcreme

55 g æggehvide
80 g sukker
155 tempereret smør
50 g smeltet, varm nougat
1 skal fra appelsin
2 g kanel

Karameliserede kakaonibs

30 g sukker
1 cl vand
50 g kakaonibs

Dadelkompot med appelsin

90 g stenfrie dadler
50 g friskpresset appelsinsaft

Øvrigt

25 g ristede mandelflager