Tilbage til opskrifter

Pizzadej med ølandshvede

Her får du opskriften på himmelsk sprøde pizzaer. Her har vi drysset pizzabunden med ost og grønne asparges skåret i mindre stykker, inden vi bagte den, og så har vi fordelt skiver af tørret svinenakke over den bagte pizza - men du kan selvfølgelig variere fyldet i det uendelige.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de to slags hvedemel, og ælt dejen i 4 minutter på lav hastighed på din røremaskine. Tilsæt salt, og ælt dejen i 1 min. Vend dejen ud på en bordflade, som du har smurt med olie, og vend dejen rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile i 20 minutter.

Skær eller hak dejen i 6 stykker, form dem som kugler, og sæt dem på en bageplade. Dæk kuglerne til, og lad dem stå ved stuetemperatur i 2 timer. Sæt dem i køleskabet, og lad dem hæve yderligere i 6-12 timer.

Sæt en pizzasten i ovnen, og forvarm ovnen til så høj temperatur som muligt i mindst 30 minutter.

Form dejen til pizzaer og drys med det ønskede fyld - med ost og grønne asparges, hvis du har lyst til at smage den version, vi har brugt her. Flyt pizzaen over på bagestenene, en ad gangen, og bag dem i ca. 10-14 minutter til de er sprøde og har fået en flot mørk farve. Fordel den tørrede svinenakke over pizzaerne.

Ingredienser

DEJ

3 g gær
5 dl koldt vand
800 g hvedemel
200 g ølandshvedemel
25 g salt

Find opskriften i Meyers Bageskole

Find bogen her

BAG OM PIZZABUND

Godt mel er udgangspunktet for en god pizzabund. Vi har blandet vores fintsigtede Type 00 hvedemel med bornholmsk durumhvedemel, tørsurdej og salt. Det eneste du skal tilsætte er lidt gær og vand – ælte lidt, og så væbne dig med tålmodighed til dejen er hævet.

De teknisk gode kvaliteter i blandingen resulterer i en meget smidig og silkeblød dej, som er let at arbejde med og som hæver flot op. Durumhveden bidrager med en gylden farve, karakterfuld skorpe og smagsmæssig fylde.

Hvedemel*, 10 % durumhvedemel*, 5 % tørret surdej* (rugmel*, surdejskultur), salt tilsat jod, *=økologisk

Indhold: 650 g

Kvickly, SuperBrugsen og på coop.dk

Se hvordan du laver pizzabund med vores brødblanding