Tilbage til opskrifter

Pizzadej med ølandshvede

Her får du opskriften på himmelsk sprøde pizzaer. Her har vi drysset pizzabunden med ost og grønne asparges skåret i mindre stykker, inden vi bagte den, og så har vi fordelt skiver af tørret svinenakke over den bagte pizza - men du kan selvfølgelig variere fyldet i det uendelige.

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de to slags hvedemel, og ælt dejen i 4 minutter på lav hastighed på din røremaskine. Tilsæt salt, og ælt dejen i 1 min. Vend dejen ud på en bordflade, som du har smurt med olie, og vend dejen rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile i 20 minutter.

Skær eller hak dejen i 6 stykker, form dem som kugler, og sæt dem på en bageplade. Dæk kuglerne til, og lad dem stå ved stuetemperatur i 2 timer. Sæt dem i køleskabet, og lad dem hæve yderligere i 6-12 timer.

Sæt en pizzasten i ovnen, og forvarm ovnen til så høj temperatur som muligt i mindst 30 minutter.

Form dejen til pizzaer og drys med det ønskede fyld - med ost og grønne asparges, hvis du har lyst til at smage den version, vi har brugt her. Flyt pizzaen over på bagestenene, en ad gangen, og bag dem i ca. 10-14 minutter til de er sprøde og har fået en flot mørk farve. Fordel den tørrede svinenakke over pizzaerne.

Ingredienser

DEJ

3 g gær
5 dl koldt vand
800 g hvedemel
200 g ølandshvedemel
25 g salt

Find opskriften i Meyers Bageskole

Find bogen her