Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint (evt. med en stavblender i et glas). Sæt en gryde over med olivenolien, og rist løg og hvidløg i et par minutter, til de er glasklare.
Hak salsiccia og mandler (evt. med stavblenderen), og kom dem i gryden, hvor de skal riste med i 2-3 minutter.
Tilsæt nu tomatpuré, citronsaft, revet citronskal, bouillon, fløde og rosenkål skåret i kvarter. Lad det simre i 4-5 minutter.
Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand som anvist på pakken. Tag en kop af kogevandet fra, lige inden du dræner pastaen i et dørslag.
Justér saucens konsistens med pastavandet, hvis den er blevet til den tørre side. Vend pastaen i gryden med sauce, og varm igennem, til pastaen har suget lidt af saucen til sig.
Smag til med salt og rigeligt med sort peber, og riv parmesan over retten.
Ingredienser
2 løg
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
200 g salsicciapølse
75 g mandler
2 spsk tomatpuré
3 spsk citronsaft
Skal af ½ usprøjtet citron
4 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
300 g rosenkål
400 g pasta (f.eks. penne)
Salt og peber
Friskrevet parmesan