Tilbage til opskrifter

Nye gulerødder på stegt rugbrød med miso-gulerodscreme og merian

En god tyk gulerodscreme smagt til med miso indtager smørrets rolle på dette stykke forårssmørrebrød. Blancherede nye gulerødder og frisk merian udgør overetagen. Du kan også grille eller stege gulerødderne

Sådan gør du

Gulerodscreme

Skræl gulerødderne, og pil løget. Skær begge dele i mindre stykker. Kom løg og gulerødder i en gryde, dæk med vand, og kog dem møre – det tager 10-15 minutter. Hæld kogevandet fra, men gem det. Blend gulerødder og løg med olivenolie, miso, eddike og merian. Konsistensen skal være forholdsvis tyk. Juster evt. med mere olivenolie eller et lille dryp af kogevandet. Smag til med salt og peber.

Nye gulerødder

Skyl gulerødderne grundigt. Tag de 2-3 største fra, og snit dem til tynde strimler på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Læg strimlerne i koldt vand, så de bliver helt sprøde. Skær toppene af de øvrige gulerødder, men lad et par cm sidde. Gulerødderne skal have pegefingertykkelse. Hvis de er større, så skær dem igennem på langs. Blancher gulerødderne i saltet vand i 3-4 minutter, så de stadig har noget bid uden at være rå. Skyl forårsløgene grundigt, og skær dem i tynde ringe. Vend gulerødderne med forårsløg, merianblade, æblecidereddike og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Ved servering

Steg rugbrødet på en pande i olivenolie i 1-2 minutter på hver side, til det er sprødt men ikke hårdt. Smør pure på rugbrødet, og anret de marinerede, hele gulerødder på pureen. Si vandet fra de sprøde gulerodsstrimler, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Anret dem på smørrebrødet, og krydr med salt og peber.

Tip

Prøv at tilføje friskhøvlet peberrod og fintsnittet gulerodstop

Ingredienser

Gulerodscreme

2 mellemstore gulerødder
1 løg
1 dl olivenolie
1 spsk misopasta
2 spsk æblecidereddike
1 spsk frisk merian
salt og peber

Nye gulerødder

12 små gulerødder med top
1 forårsløg
1 håndfuld merian
1 spsk æblecidereddike
2 spsk olivenolie

Desuden

4 skiver rugbrød

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her