Tilbage til opskrifter

Muhammara (mellemøstlig peberfrugtedip)

  • Opskrift på mellemøstlig dip med grillet peberfrugt og chili

Muhamara er en velsmagende dip som oprindeligt er fra Syrien, men som i dag også er bredt udbredt i det tyrkiske køkken. Den røde dip er tilberedt med grillede, røde peberfrugter som blendes med valnødder, brødkrummer og olivenolie og smages til med hvidløg, salt, citron og chili.

Sådan gør du

Vend de hele peberfrugter med lidt olie, læg dem på plader og bag dem møre I ovnen ved 225° i 10-15 minutter.

Afkøl let. Del dem og fjern kernerne.

Blend peberfrugt og hvidløg til en glat puré. Tilsæt resten af ingredienserne og blend blød og glat.

Smag til med salt, peber, chili og citronsaft.

Anret i skåle og top med lidt olivenolie.

Ingredienser

2 rød peberfrugt
hvidløg (1-2 fed efter smag)
50 g valnødder
1 håndfuld brødkrummer (af daggammelt brød)
½ bundt bredbladet persille
olivenolie (prøv dig frem med mængde, afhængig af dippens konsistens)
½ dl granatæblesirup
½ citron
½ tsk spidskommen
chiliflager efter smag
salt