Sådan gør du
Skær løgene i skiver, og rist dem i lidt olie i 8-10 minutter ved mellem- varme, indtil de er gyldne og bløde – uden at de branker. Tilsæt æble- cidereddike og sukker, og lad eddiken koge ind omkring løgene. Krydr med salt og peber, og tag panden af varmen.
Skær medisteren igennem på langs. Rist den på en pande i lidt olie, den må gerne få lidt farve og være godt sprød i kanterne. Hold medisteren varm.
Varm den stuvede grønkål godt igennem – det er vigtigt, at stuvningen koger ved svag varme i 2-3 minutter.
Rist brødet i brødristeren eller i en 200° varm ovn.
Smør først et lag stuvet grønkål på brødene, læg medisterpølse på, top med de bløde løg, og slut af med syltede rødbeder skåret i tern, lidt plukkede grønkålsblade og sennep. Krydr med friskkværnet sort peber.
Ingredienser
2 løg
3 spsk vindruekerneolie
3 spsk æblecidereddike
1 tsk sukker
350 g medisterpølse
250 g stuvet grønlangkål (eller lidt mayonnaise eller remoulade)
4 skiver hvedebrød
1 håndfuld grønkålsblade
100 g syltede rødbeder
grov sennep