Tilbage til opskrifter

Kyllingesalat med fermenterede asparges, estragon og peberbacon

  • Meyers mad

En cremet, klassisk kyllingesalat med masser af urter. Lav den med rester fra en helstegt kylling, eller kog et par overlår til formålet. Du kan sagtens bruge friske grønne asparges, men de fermenterede hvide giver et delikat syrligt touch og en god konsistens. Og med dem kan du lave salaten, når aspargessæsonen er slut, uden at skulle købe et bundt, der er transporteret hertil fra den anden side af kloden.

Få Meyers 3-retters nytårsmenu leveret lige til døren

Bestil her

Sådan gør du

Skær 4 af baconskiverne i tynde strimler, og rist dem sprøde på en pande uden andet fedtstof. Læg dem på køkkenrulle. Rist de øvrige skiver bacon sprøde, og læg også dem på køkkenrulle

Pluk kyllingekødet i stykker – ikke alt for småt, salaten skal gerne have noget struktur.

Skær aspargesene i tynde skiver. Skyl krydderurterne, dryp dem godt af, og hak dem groft.

Vend kyllingekød, den lille portion bacon i strimler og asparges sammen med mayonnaise og skyr og de fleste af urterne – hold gerne en lille håndfuld urter tilbage til pynt. Smag til med salt og peber, og evt. lidt af lagen fra aspargesene – husk den er meget salt.

Drys med de sidste urter, den sprøde bacon, og server salaten med ristet, koldhævet hvedebrød eller rugbrød.

Tip

Hvis du bruger friske grønne asparges, så blancher dem evt. i kogende vand i 30 sekunder. Køl dem ned i koldt vand, og skær dem i tynde skiver. Da du ikke får syren fra fermenterede asparges, så smag til med eddike eller citronsaft

Ingredienser

12 skiver bacon (gerne peberbacon)
400 g kogt kyllingekød
150 g fermenterede asparges
1 håndfuld estragonblade
1 håndfuld kørvel
200 g mayonaise
1 dl skyr 10%
evt. tallerkensmækkere
evt. æblecidereddike eller citronsaft

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her