Tilbage til opskrifter

Kyllingebryst med citron og hyldeblomst

Citron og hyldeblomst må være sådan sommer smager, denne kyllingeret smager af en solrig sommerdag med lækre stegte grøntsager, urter og en ærte/myntecreme der får fuglene til at synge.

Sådan gør du

Stegt kyllingebryst

Bland alle ingredienser på nær kylling og citron, sammen til en frisk marinade, når du har blandet det placeres kødet oveni og masseres grundigt ind i marinaden, så de skønne urter og blomster rigtigt sætter sig fast. Sæt den marinerede kylling i køleskabet i en times tid for at trække smag. Efter en time, tages kyllingen op af marinaden, hvorefter citronskriverne placeres på toppen af kyllingen, og steges i ovnen i 20 minutter på 200 g.

Ærtecreme

Bring en gryde med vand i kog, og smid ærterne i, de skal koge i ca. 2 minutter, hvorefter vandet hældes fra. Bland ærterne med mynte, olivenolien, hvidløg og salt hvorefter det skal blendes til en creme, hæld evt. lidt af ærtevandet ved, hvis du vil have konsistensen lidt tyndere.

Flækærtesalat

Kog de gule flækærter i godt saltet vand med alle laurbærbladene, de skal koge i ca. 30 minutter, hvorefter gryden tages af varmen og flækærterne afkøles i vandet.

Stegte grøntsager

Skær squash og gulerødder i mundrette stykker, og vend med olivenolie, krydderier og salt, hvorefter det skal i ovnen i 15 minutter på 220 g. Til slut vendes de kogte flækærter i med grøntsagerne. HUSK at gemme to skefulde flækærter til løvstikkedressingen.

Løvstikke dressing

Bland alle ingredienserne og blend til en flydende dressing, herefter hælder du den over de stegte grøntsager og flækærter, og vender det sammen til en samlet ret.

Servering

Skær hvert kyllingebryst i 5 skiver, og anret det fint på siden af grøntsags- og flækærte retten. Tag lidt af skyen fra den stegte kylling, og de bagte skiver citron og fordel det på toppen af retten. Til slut tilføjes en generøs mængde ærtecreme ovenpå og drysses med et par løvstikkeblade.

Ingredienser

Stegt kyllingebryst

800 g kyllingebryst
2 dl olivenolie
1 citron i tynde skiver
1 spsk honning
1 kvist rosmarin fint hakket
100 g hyldeblomstskærme
Salt og peber

Ærtecreme

400 g friskpillede ærter
4 kviste mynte
3 dl olivenolie
2 fed hvidløg
salt

Flækærtesalat

250 g flækærter
5 laurbærblade

Stegte grøntsager

500 g squash
500 g gulerod
2 dl olivenolie
20 g hele fennikelfrø
20 g hele dildfrø
salt

Løvstikke dressing

1 bundt løvstikke
1 fed hvidløg
2 spsk kolde kogte flækærter
3 dl olivenolie
1 spsk grov sennep
salt