Tilbage til opskrifter

Kvædesnaps med gran og rosiner

Kæmpegran har en citrusagtig aroma, der klæder kvæden. Rosinerne er med for sødmen, som trækker ud i snapsen gennem den relativt lange trækketid. Ingen af smagene er påtrængende, og snapsen her vil være rigtig god til det store julefrokostbord. Den kan lige nå at trække længe nok, hvis du laver den tidligt i kvædesæsonen.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skær kvæderne i både, fjern kernerne, da de har nogle kedelige bitterstoffer, og skyl granen grundigt. Kom alle ingredienserne i et stort patentglas, hæld alkohol på, og lad det trække i 3 måneder, gerne længere. Sigt snapsen igennem et kaffefilter, og hæld den på flaske.

Ingredienser

1 kvæde
1 lille kvist gran (Abies grandis; konsultér en florabog)
1 håndfuld lyse rosiner
1 flaske vodka (eller anden smagsneutral alkohol)

Find opskriften i Meyers jul