Tilbage til opskrifter

Koldrøget laks med spidskål-dildråkost og citronfløde

Denne enkle sommersag har været et hit i Meyers delier. Spis den til frokost eller som aftensmad på en varm sommeraften med et godt stykke grillet hvedebrød. Salaten fungerer også fortrinligt med sukkersaltet eller varmrøget laks, ørred eller makrel.

Sådan gør du

Skyl kålen grundigt, og snit den på tværs i bånd på 8­10 mm. Lad gerne stokken komme med, men snit den lidt tyndere. Pluk de groveste stilke fra dilden, og læg dem i koldt vand sammen med den snittede spidskål, til begge dele er helt sprøde og friske. Det tager 20-­25 minutter. Slyng dild og spidskål tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Rør fløde, sukker, citronsaft og citronskal sammen. Smag til med salt og peber.

Skær laksen i 12-­16 tynde skiver.

Vend kål og dild med dressingen. Smag til med salt og peber en sidste gang, og juster evt. med lidt citronsaft og sukker. Vend salaten sammen med kålen i en skål, og server den.

Tip

Når de tidlige sommeræbler kommer i sæson, er de, skåret i tynde både, en skøn tilføjelse til denne salat.

Ingredienser

1 mellemstort spidskål
1 håndfuld dildkviste
1 dl fløde
1 tsk rørsukker
3 dl citronsaft
1 tsk skal af 1 usprøjtet citron fintrevet
200 g koldrøget laks (eller sukkersaltet laks)
havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her