Denne småkage er af den type, du sprøjter direkte fra en sprøjtepose eller en bollesprøjte, enten med en stjernetylle eller bare med en rund ditto. Det er en rigtig skør og smeltende småkage, der oser af kanel. Så det er ikke den slags, du skal sende til slægtningene i New Zealand!

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Rør smør, rørsukker, mandelmel, mel, kanel og salt sammen i en skål. Kom æggeblommen i, og saml dejen. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund eller stjerneformet tylle.

Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 1 time. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere på køkkenbordet i 20–25 minutter, til den er blød og sprøjtbar.

Forvarm ovnen til 175º ved varmluft. Beklæd nogle bageplader med bagepapir, og sprøjt dejen ud til småkager. Hold sprøjteposen tæt på bagepapiret, så kagen bliver flad og ikke for høj. Husk afstand mellem kagerne, så de ikke smelter sammen under bagningen.

Bag småkagerne i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne. Afkøl kanelsmåkagerne på en rist, og opbevar dem i en tætsluttende beholder, til du har spist dem alle sammen.

Tip

Hvis du vil have en mere splintrende småkage, går du op i sukkermængde – og evt. lidt ned i smørmængde.

Ingredienser

250 g blødt smør
150 lyst rørsukker
100 g mandelmel (eller fintblendede smuttede mandler)
150 g hvedemel
1 ½ spsk kanel
lidt fint salt
1 stor æggeblomme

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her