Sådan gør du
Rør smør, rørsukker, mandelmel, mel, kanel og salt sammen i en skål. Kom æggeblommen i, og saml dejen. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund eller stjerneformet tylle.
Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 1 time. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere på køkkenbordet i 20–25 minutter, til den er blød og sprøjtbar.
Forvarm ovnen til 175º ved varmluft. Beklæd nogle bageplader med bagepapir, og sprøjt dejen ud til småkager. Hold sprøjteposen tæt på bagepapiret, så kagen bliver flad og ikke for høj. Husk afstand mellem kagerne, så de ikke smelter sammen under bagningen.
Bag småkagerne i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne. Afkøl kanelsmåkagerne på en rist, og opbevar dem i en tætsluttende beholder, til du har spist dem alle sammen.
Ingredienser
250 g blødt smør
150 lyst rørsukker
100 g mandelmel (eller fintblendede smuttede mandler)
150 g hvedemel
1 ½ spsk kanel
lidt fint salt
1 stor æggeblomme