Sådan gør du
Rist valnødderne i ovnen ved 160° i 20 minutter, og lad dem køle af. Hvis du har en hel muskatnød, så slå den i stykker, og tag et stykke, der svarer til ca. en kvart. Kom ristede valnødder, kaffebønner, kardemommekapsler, muskatnød, pomeransskal og vaniljestang i et stort patentglas, hæld vodka på, og lad det trække i ca. 4 uger.
Sigt snapsen gennem et kaffefilter. Smag på den, og hvis den virker for kraftig, kan du ’fortynde’ med mere ren vodka eller anden smagsneutral alkohol.
Hæld snapsen på flaske. Lad snapsen lagre så længe, du kan. Den bliver kun bedre med tiden. Den kan dog drikkes, så snart den er filtreret
Ingredienser
1 håndfuld valnødder
¼ muskatnød
10 hele kaffebønner
10 kardemommekapsler
skal af 1 usprøjtet pomerans (eller 1 appelsin)
½ vaniljestang
1 flaske vodka (eller anden smagsneutral alkohol)