Tilbage til opskrifter

Japansk hotpot ”Nabe” med svampe og grønt

Japansk ”Nabe” er en rigtig vinterret som ikke mindst giver utroligt meget smag, men også varmer alle der spiser denne skønne ret. Stort set alle grøntsager kan bruges i retten, men især svampe, kål, spinat, gulerødder, spire er gode råvarer at bruge. Denne ret er vegetarisk, men der kan sagtens tilføjes kød eller fisk hvis man har lyst til ekstra smag, saft og kraft til retten.

Sådan gør du

Fond

Start med at forberede fonden ved, at blande alle ingredienserne til fonden i en gryde og varm op ved svag varme i 10 min. (Se fremgangsmåde for Dashi) Sluk og sæt denne til side.

Grønt og tofu

Kog udon nudlerne efter ansvisningen og køl dem af i koldt vand.

Skær tofuen ud i 2 x 2 cm stykker. Skær alle grøntsager ud og arranger ingredienser flot på et stort fad, og gør gerne noget ud af at få farverne i spil her så det ser indbydende ud.

Kinaradisen rives til mos og kommes i en lille skål, så dette kan blandes med ponzu som dipping sauce.

Stil gryden med fond på midten af bordet med et blus under, og begynd at komme grøntsager, tofu, nudler op i gryden så ingredienserne bliver tilberedt. Når grøntsagerne er møre og klar til at spise, så dyppes disse i ponzu med lidt revet kinaradise og spises.

Alternativ til ponzu kunne være Goma dressing.

Ingredienser

Fond

10 dl dashi fond
1 dl soja
1 dl mirin
1 dl sake

Grønt og tofu

1 stk kinakål
1 bundt forårsløg
200 g shiitake svampe
200 g Shimeji eller Enoki svampe (andre svampe kan bruges)
4 gulerødder
200 g bønnespire
250 g kinaradise
300 g udon nudler (kogte)
400 g hård tofu
50 ml ponzu