Tilbage til opskrifter

Iskaffe med kondenseret mælk

Iskaffe er fantastisk på en varm sommerdag. Kondenseret mælk, som fås billigt i mange grønthandlere og i asiatiske butikker, giver den en sød, fyldig og let karamelliseret smag. Du kan også bruge kondenseret mælk til at lave karamelsauce – også kendt som dulce de leche.

Sådan gør du

Bryg en god stærk kaffe, og lad den køle af – ellers smelter den isterningerne for hurtigt.

Fyld et glas med isterninger. Hæld mælk og kondenseret mælk i, og rør godt sammen. Hæld den kolde kaffe over, og server.

Tip

Har du ikke kondenseret mælk, så brug sirup eller sukker til at søde med. Sørg for at røre siruppen/sukkeret godt ud i mælken, inden du tilsætter kaffen.

Ingredienser

2 dl kold kaffe (enhver type - instant fungerer også fint her)
isterninger
2 dl sødmælk
6 spsk kondenseret mælk

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her

Når du flytter hjemmefra

    

Når du flytter hjemmefra

Vi har bestræbt os på, at maden i denne bog passer bedst muligt til dig, der lige er flyttet hjemmefra. Råvarer, der giver mening på et SU-madbudget, og opskrifter, der ikke er unødigt komplicerede, er det naturlige udgangspunkt. God mad på bordet uden for dybe huller i lommerne eller ar på sjælen er hovedmissionen”. Claus Meyer i bogens forord

De fleste af bogens over 100 nye opskrifter er hverdagsmåltider med hovedvægt på de grønne råvarer, men der er også blevet plads til overdådig weekendmad, klassikere fra mormorkøkkenet, snacks, bagværk, drikke og desserter – alle skræddersyet til unge, der skal til at stå på egne ben i køkkenet.

Den nysgerrige begynderkok kan prøve sine evner på retter som blomkålssuppe med harissa, fyldt pasta med græskar og grønkål, aubergine-daal, vege-burgere, falafel, fish and chips, æblemost-braiseret gris og meget mere.  I bogens afsluttende kapitel findes opskrifter på syltede sager, grundsaucer, croutoner, salsa, dips, kimchi og andet tilbehør, som ikke er obligatorisk stof, men kan give inspiration, når lysten til at bruge lidt længere tid i køkkenet melder sig.

Når gode råd er dyre
Bogens indledning samler de mest skudsikre og velprøvede råd til at komme godt i gang i køkkenet. Man kan for eksempel læse, hvordan man redder en skilt mayonnaise eller får dejlig mad ud af overkogte kartofler. Eller hvordan man klarer skærene, hvis kødet i simregryden er blevet tørt. Udstyrstips til begynderkokke og råd til at få det optimale ud af sine rester er andre nyttige bidrag.

Bagtanken med denne bog er, at du som ung befinder dig i en periode i dit liv, hvor du er pisket til selv at hakke løgene og skrælle gulerødderne, hvis du vil have varm mad på bordet. Uanset hvad der driver dig – om det er nødvendighed, kogelyst eller bare sult – så vil vi gerne være med, når du gør dig nogle af dine første erfaringer på egen hånd i et køkken”. Claus Meyer i bogens forord

Bogens opskrifter er udviklet i tæt samarbejde med unge fra Egmont Kollegiet. Claus Meyer har skrevet bogens forord, og kokkene bag de populære madkurser i Meyers Madhus har stået for bogens opskrifter og tips.

Find en læseprøve her

Du kan finde bogen i boghandlere landet over, i Meyers Bageri eller købe den online hos saxo.com.

 

 

 

År: 2019
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Fotograf er Chris Tonnessen.