Tilbage til opskrifter

Grødmuffins med rabarber og tonka-topping

Sådan gør du

Tonka topping

Start med at lave toppingen. Smøret brunes sammen med revet tonkabønne, og sættes på køl, så smørret bliver næsten stift igen. Det bløde brunede tonkasmør, røres med resten af ingredienserne til en ensartet masse.

Grødmuffins

Alle ingredienserne til grødmuffins kommes i en skål og røres sammen. Fyld dejen i smurte muffinforme og bages i ovnen ved 180 grader i cirka 15-20 min. Sørg for at grødmuffins er afkølede inden toppingen smøres/sprøjtes på og eventuelt pyntes med frisk frugt eller frysetørrede rabarber.

Ingredienser

Grødmuffins

4 dl havregryn
2 æg
1 dl mandelmel
1 dl loppefrøskaller
1 knivspids vaniljepulver
2 tsk bagepulver
2 spsk flydende honning
3 ½ dl mælk
200 g rabarber (snittet i små stykker)

Tonka topping

200 g smør
40 g skyr naturel
50 g frisk gedeost (kan erstattes med flødeost)
30 g flydende honning
2 tonkabønner