Tilbage til opskrifter

Glutenfri pitabrød

Luftige, sprøde pitabrød uden gluten. Om du har cøliaki, eller blot ønsker at holde dig fra gluten, er disse pitabrød lige sagen.

Sådan gør du

Pisken gær, salt og surdej ud i vandet. Pisk Husk ud i vandet og vent 2 minutter. Æltet så alt melet og olien ind i i dejen med hænderne eller røremaskine. Ælt godt og kraftigt i 5 minutter.

Sæt en bagesten ind i ovnen - har du ikke en bagesten, tager du en flad bagelade og sætter den ind med bunden opad. Varm ovnen op til maximale varme som din ovn kan komme op på - 1/2 time inden du skal bage.

Del dejen i 6 klumper. Drys noget majsmel på bordet og tryk dejen ud til tykke pitabrød. Hav lidt vand på hænderne når du trykker dejen ud. Sørg for at dejen ikke klistrer til bordet ved at drysse lidt majsmel ind under dejen. Læg noget bagepapir på bagsiden af en kold bageplade eller på bagsiden af et skærebræt der er stor nok til at bagepapiret kan være der og samtidig lille nok til at du kan skyde bagepapiret ind i ovnen.

Når ovnen har været rigtig varm i lang tid, lægger du 3-4 pitabrød på bagepapiret. Med det samme skyder du bagepapiret med pitaerne ind på den varme bagesten /bageplade. Bag pitabrødene til de ser færdige ud og føles færdig.

Ingredienser

500 g lunken vand
8 g glutenfri gær (fra De Danske Gærfabrikker)
10 g salt
30 g glutenfri surdej
18 g fintpulveriseret loppefrøskaller fx FiberHUSK)
100 g fuldkornsboghvedemel
100 g fuldkornsmajsmel
200 g fuldkornsrismel
50 g olivenolie