Tilbage til opskrifter

Glutenfri pitabrød

Pitabrød hører til kategorien af brød, man sjældent spiser bare som det er, men i stedet bruger som ’håndtag’ til alskens lækkert fyld. Et klassisk pitabrød får en luftlomme i midten under bagning. Det gør de her også, hvis du sørger for at bage dem ved rigtig høj temperatur og på en forvarmet bagesten eller bageplade.

Sådan gør du

Vej de tre slags mel, og bland dem i en skål. Pisk i en anden skål gæren ud i vandet, og dernæst surdej og salt. Pisk loppefrøskallerne i, og tilsæt efter 10 sekunders piskning melblandingen sammen med olivenolien. Ælt godt og kraftigt i ca. fem minutter i en røremaskine eller i hånden.

Del dejen i 6 stykker. Læg 3 dejstykker på bagepapir med mest muligt plads imellem. Kom lidt vand på hænderne, og tryk dejstykkerne ud til 5-6 mm tykke pitabrød. Lad dem hvile i 30 minutter.

Sæt imens en bagesten eller en bageplade i ovnen, og lad den stå en halv time på maksimal varme. Brug en pizzaspade, låget fra en pizzabakke eller lignende til at skyde bagepapiret med pitaerne ind på den meget varme bagesten/bageplade. Pas på, at bagepapiret ikke rører ved ovnens sider.

Bag pitabrødene, til de puffer op og har fået nogle gyldenbrune steder. Det tager 12-15 minutter. Lad dem køle af på en rist, inden du skærer i dem.

Ingredienser

90 g fuldkornsboghvedemel
90 g fuldkornsmajsmel
180 g fuldkornsrismel
7 g glutenfri gær
450 g vand
25 g opfrisket glutenfri surdej (kan udelades)
9 g salt
16 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
45 g olivenolie

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her