Tilbage til opskrifter

Confiterede jordskokker med timian

Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges på kød som and og gås. Her er det jordskokkernes tur, til at blive sprøde og lækre efter en tur i ovnen med olie. Jordskokkerne er perfekte at servere på julebordet eller som tilbehør til nytårsmenuen.

Sådan gør du

Kom jordskokker, hvidløg og laurbærblade i et ovnfast fad, og hæld olien på så den netop dækker.

Læg et stykke fugtigt bagepapir ned over jordskokkerne og læg derefter et tætsluttende låg på.

Bag dem ved 170° i 30-40 minutter eller til de føles møre og bløde og lad dem afkøle i olien.

Halver jordskokkerne og steg dem gyldne på snitfladen. Drys med flagesalt og frisk timian ved anretning.

Ingredienser

400 g vaskede, skrubbede jordskokker
8 dl olie
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 håndfuld timian
salt