Tilbage til opskrifter

Confiterede jordskokker med timian

Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges på kød som and og gås. Her er det jordskokkernes tur, til at blive sprøde og lækre efter en tur i ovnen med olie. Jordskokkerne er perfekte at servere på julebordet eller som tilbehør til nytårsmenuen.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Kom jordskokker, hvidløg og laurbærblade i et ovnfast fad, og hæld olien på så den netop dækker.

Læg et stykke fugtigt bagepapir ned over jordskokkerne og læg derefter et tætsluttende låg på.

Bag dem ved 170° i 30-40 minutter eller til de føles møre og bløde og lad dem afkøle i olien.

Halver jordskokkerne og steg dem gyldne på snitfladen. Drys med flagesalt og frisk timian ved anretning.

Ingredienser

400 g vaskede, skrubbede jordskokker
8 dl olie
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 håndfuld timian
salt