Tilbage til opskrifter

Ceviche af laks med honningmelon, bagte tomater, sesam og fennikel

  • ceviche af laks

Denne opskrift er baseret på en favorit fra restaurant NamNam. Det er ikke en ceviche i helt klassisk forstand, da fisken sukkersaltes natten over, og ikke kun ’tilberedes’ i citrussaft. Sukkersaltningen giver fisken en delikat struktur, og så kommer limesaften til senere og sætter fuld tryk på smagen sammen med sesam, chili og koriander. De søde bagte tomater og melonen afrunder det hele. Server den som forret eller en let hovedret, gerne med godt brød.

Få Meyers 3-retters nytårsmenu leveret lige til døren

Bestil her

Sådan gør du

Gnid fisken ind i salt og sukker, og sæt den i køleskabet natten over.

Skær tomaterne i halve, og vend dem med lidt salt, honning og eddike. Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 100° i 1½-­2 timer.

Fjern skallen fra melonen, og skær den i små tern. Skær fennikel og forårsløg i tynde skiver – brug gerne et mandolinjern til fenniklen. Hak chilien fint – behold kernerne.

Rør limesaft, sesamolie, olivenolie, sojasauce og chilisauce sammen med finthakket hvidløg. Smag til med lidt honning.

Skær laksen i tern på 1­-2 cm, og vend dem med melon, fennikel og limemarinaden. Smag til med salt og peber. Slut af med ristede jordnødder og koriander, og server salaten.

Ingredienser

400 g laksefilet uden skind og ben (frosset i 24 timer og optøet)
1 spsk salt
1 spsk sukker
500 g små tomater
2 spsk flydende honning
2 spsk æblecidereddike
1 honningmelon (ca. 500 g)
1 fennikel
1 bundt forårsløg
2 røde chili
1 dl limesaft
2 spsk mørk sesamolie
1 dl koldpresset olivenolie
2 spsk sojasauce
2 spsk sød chilisauce
1 fed hvidløg
1 bundt frisk koriander
50 g saltede peanuts
havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her