Tilbage til opskrifter

Carpaccio af knoldselleri med rygeost og stenbiderrogn

Sådan gør du

Vaske knoldselleri grundigt, skær bunden af og gem den til suppe eller tør den i ovnen ved 175 grader og brug den til pulver ved at hakke den fint.

Lav et hul i bunden af sellerien og kom krydderierne i med fingrene eller lav en tragt med bagepapir. Bag den i ca. 50 min. ved 180 grader.

Kog knoldselleri i tern i 1 dl mælk og 1 dl vand samt salt til de er møre, afkøl dem og rør dem rundt sammen med rygeosten , smag til med salt, peber og citronskal.

Skær det yderste lag af knoldsellerien. Skær nu tynde skiver af knoldsellerien med et mandolinjern eller en skarp kniv. Anret skiverne på en tallerken, drys havsalt, citron saft og oliven olie på.

Lav en flot kugle af rygeost-selleri cremen og anrette den i midten . Smag stenbiderrogn til med salt og peber Drys generøst med stenbiderrogn og grov hakket mandler/ pinjekerner. Pynt med kørvel .

Ingredienser

1 stk knoldselleri
korianderfrø
fennikelfrø
tørret chili
80 g rygeost
160 g knoldselleri
1 dl mælk
100 g stenbiderrogn
1 citron (saft og skal)
havsalt
peber
olivenolie
kørvel eller andet grønt
mandler, pistacie eller pinjekerner