Tilbage til opskrifter

Brændte auberginer med granatæble, sort sesam og tahindressing

Èn dag om måneden overlader vi køkkenchefens forklæde til en af vores dygtige kolleger. Dette er Claus Meyers brændte auberginer med granatæble, sort sesam og tahindressing. En ret med smukke, friske sensommergrøntsager med masser af farver og labre konsistenser. 

Sådan gør du

Auberginerne

Forvarm ovnen til 280 °C. Gnid auberginerne med olie og salt, og bag dem utildækket i ovnen, til de er forkullede og gennemstegte, men ikke helt møre - ca. 10-12 minutter. Tag auberginerne ud af ovnen, og dæk dem med folie.

Efter 12-15 minutter kan du med hænderne trække skrællen af auberginerne, mens du holder dem hele og intakte. Læg dem i et dørslag for at dræne overskydende vand og afkøle dem.

Tahindressing

Lav tahindressingen ved at blande de pillede hvidløgsfed med olivenolien. Kom spidskommen, timian og rosmarin i en krydderipose, og tilsæt det til olien. Dette bages i ovnen ved 180°C i 20 minutter, indtil hvidløgene er bløde. Hæld krydderierne og olien fra de konfiterede hvidløg, og mos hvidløgene til en fin puré med en gaffel. Tag 1 teskefuld af den konfiterede krydderiblanding fra krydderiposen, og tilsæt den til det mosede hvidløg.

TIP: Gem den duftende hvidløgsolie og de konfiterede tørrede krydderurter til brug i andre retter.

Kom den confiteret hvidløgspuré, tahinpasta, græsk yoghurt, citronsaft, salt og peber i en skål, og pisk det sammen. Overfør til en sprøjtepose eller sprøjteflaske. BEMÆRK: Denne opskrift giver mere tahindressing, end du skal bruge.

Ved servering

Læg de kogte og skrællede auberginer på et skærebræt, og brug en kniv til at hakke auberginen groft, mens du holder den sammen i toppen af auberginen. Brug en bred og flad spatel til at overføre de hakkede auberginer til en tallerken.

Hæld tahindressingen på toppen, efterfulgt af et dryp granatæblesirup. Drys granatæblekerner, sesamfrø og spiselige blomster på toppen. Afslut med et drys flagesalt.

Ingredienser

Brændte auberginer

3 store auberginer
1 tsk olie
1 tsk salt

Tahindressing

12 fed hvidløg
2 tsk spidskommenfrø let knuste
1 tsk timian tørret
1 tsk rosmarin tørret
2 ½ dl olivenolie
1 dl tahin (sesampasta)
5 dl græsk yoghurt
1 hel citron presset
1 tsk salt
1 tsk sort peber

Toppings

2 tsk granatæblesirup
1 dl granatæble kerner
1 tsk Sorte sesamfrø
Spiselige blomster ( fx sumak blomster, ærteblomster eller majsblomster)
Flagesalt