Tilbage til opskrifter

Blomkålssalat med blomkåls-creme og vinaigrette

  • Blomkålssalat

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Blomkål

Skær de grønne stængler af og flæk dem på langs.

Flæk hovedet midt i stokken.

Skær stokken ud af begge halvdele af hovedet.

Skær buketter

Lav rå blomkåls-’couscous’ på en foodprocessor.

Bland eventuelt lidt hakket kapers og ristede mandler i ’couscousen’.

Pisk dressingen sammen.

Smag ’couscous’ til med dressing efter behag.

Blanchér stilke og buketter (kort kogning – 30-60 sek. – over i koldt vand og så op og dup tør på et hviskestykke

Skær stokken tyndt på en mandolin.

Vinaigrette

Pisk sennep, honning, eddike og salt grundigt sammen.

Pisk gradvist olien i, så dressingen bliver tykkere.

Smag evt til, så dressingen smager både surt, sødt og salt på én gang.

Blomkåls-creme

Kog blomkål helt mør i mælk. Sigt mælken fra og blend blomkålen helt glat. Smag til med salt, peber, citronsaft/eddike og evt. lidt honning.

Tip: Blomkålsmælken kan tyknes med lidt af cremen og så har man en fantastisk suppe.

Anret salaten

Læg blomkålscreme i bunden

Læg marineret ’couscous’ ovenpå

Læg buketter, stilke og stok på

Dryp evt. mere dressing på salaten

Drys med ristede hasselnødder og hakkede friske urter efter behag

Ingredienser

Blomkål

1 hel blomkål

Vinaigrette

1 spsk grov sennep (eller 1 tsk dijon-sennep)
1 tsk honning
1 spsk æbleeddike
1 tsk salt
Lidt friskkværnet peber
1 dl neutral olie

Blomkåls-creme

1 liter mælk
salt og peber
citronsaft eller eddike
evt. lidt honning