Tilbage til opskrifter

Banoffee pie med digestive kiks og toffee

  • Banoffee Pie med digestive kiks og toffee

En heftig britisk dessert, der har det hele – frugt, karamel, salt, smør, fløde. En dessert, man skal gemme appetit til, og som måske ikke hører til i slutningen af et virkelig stort måltid.

Sådan gør du

Bund

Knus digestive kiksene i en frysepose, og kom de knuste kiks i en skål.

Smelt smørret i en kasserolle.

Når smørret er smeltet, så hæld det over kiksesmuldret, og arbejd det sammen med en gaffel.

Beklæd bunden af en springform på ca. 22 cm med et stykke bagepapir, som du klapser fast under formens sider. Du kan også bruge en anden form uden bagepapir, så lader du bare tærten blive i formen, til den serveres. Kom kiksemassen i, og tryk den godt ud i alle kanter, så du laver en jævn bund. Stil den i køleskabet i mindst 15 minutter.

Fyld

Smelt smørret i en kasserolle sammen med farinen, og rør rundt. Når farinen er opløst, så tilsæt den kondenserede mælk, og bring det til kogepunktet. Skru lidt ned, og lad det koge i et par minutter under konstant omrøring, til blandingen får en gylden karamelfarve. Hæld karamellen over den afkølede kiksebund, og sæt formen tilbage i køleskabet i mindst 1 time.

Skræl bananerne, og skær dem i skiver. Fordel dem over karamellaget. Pisk den kolde piskefløde til en let og luftig flødeskum – pisk ikke for længe, så bliver skummen tæt og grynet. Fordel flødeskummen jævnt ud over bananerne, og riv evt. lidt chokolade over.

Tip

Desserten kan forberedes dagen i forvejen. Lav alting minus bananer og flødeskum klar, og top så med friskpisket flødeskum og bananer på dagen.

Ingredienser

Bund

150 g digestive kiks
75 g smør

Fyld

75 g smør
80 g brun farin (eller alm. sukker)
1 dåse kondenseret mælk
2 bananer (kom dem i køleskabet en time inden)
2 dl kold piskefløde
evt. lidt mørk chokolade

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her