Tilbage til opskrifter

Arepas med Carne Mechada

Carne Mechada er traditionel venezuelansk pulled beef, som serveres på sprøde fladbrød lavet af majskerner. Venezualerne spiser majsbrødene både til morgen- og aftensmad eller i byernes gadekøkkener. Arepa som de kender det i Sydamerika, er lavet på 100% tørret majskerner i stedet for majsmel, som vi kender det bedst i dag. Derfor er denne opskrift baseret på majskerner der blandes med calciumoxid.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Arepa

Skyl majskornene godt igennem en sigte.

Hæld calciumoxid i et glas vand. Vandet skulle herefter gerne begynde at boble og til slut aftage. Du skal først bruge calciumblandingen, når boblerne og dampen er aftaget helt. Kom calciumoxidblandingen i en gryde med de skyllede majskorn. Dæk godt med vand. Der skal være et lag på ca. 10 cm vand mellem majskorn og overflade. Bring gryden i kog.

Rør godt rundt og reducer varmen og lad kornene koge videre i ca. 30 min., til de er bløde. Sluk for varmen, dæk gryden med et låg og lad majskornene stå i ca. 12 timer.

Gnid kornene mellem hænderne, så skallen kommer af. Skyl majskernene under koldt vand for at fjerne de sidste skaller. Hak majskornene i en kødhakker.

Saml dejen med hænderne og smag til med salt. Form kugler af ca. 100 g stk og gør dem flade med hænderne til en tykkelse på 0,5 cm og en diameter på ca. 13 cm. Steg hver arepa på en pande på begge sider i lidt olie eller grill dem i ca. 30 sekunder på hver side.

Carne Mechada (Traditionel venezuelansk pulled beef)

Kom vand og kød i en trykkoger i ca. 30 minutter. Har du ikke en trykkoger, så kog da kødet i en gryde i 1-2 timer, til kødet er mørt. Fjern gryden fra varmen. Lad det hele afkøle lidt. Fjern kødet fra gryden og kog bouillonen ned til 0,5 liter væske.

Træk kødet i strimler, evt. med en gaffel.

Varm olivenolien i en gryde og steg løg og hvidløg ved svag varme i ca. 7 minutter. Tilsæt peberfrugt og aji dulce og steg videre i yderligere 7 minutter.

Tilsæt tomat og steg i 5 minutter. Tilsæt Worcestershiresauce, peber og spidskommen. Kog ved mellemvarme, til blandingen næsten er helt tør; det tager ca. 15 minutter. Rør tomatkoncentrat i og kog videre i 2 min., tilsæt den reducerede kødbouillon og kog i yderligere 45 minutter, til væsken er kogt helt ind. Rør i gryden undervejs og smag til sidst til med salt.

Åbn arepaen og fyld den med ca. 80 g kød og top med ca. 20 g revet ost.

Ingredienser

Arepa

1 ⅕ kg tørrede majskerner (f.eks. Cariaco fra Venezuela eller Mote fra Peru. Andre typer majskorn kan også bruges, dog ikke popcornmajs)
1 tsk calciumoxid (brændt kalk)

Carne Mechada (Traditionel venezuelansk pulled beef)

1 l vand
2 kg oksespidsbryst
40 g olivenolie
500 g hakkede løg
8 fed hvidløg
400 g hakkede røde peberfrugter
200 g hakkede aji dulce (den mest populære grøntsag i Venezuela, alternativt padronpeber)
500 g hakkede tomater
40 g Worcestershire Sauce
10 g Friskkværnet peber
10 g stødt spidskommen
50 g tomatkoncentrat