Sådan gør du
Sauce
Blend valnødderne fint i en foodprocessor.
Hak løget fint og steg det gyldent i olivenolie i en tykbundet gryde.
Tilføj valnødderne, rør konstant og rist dem på medium blus, indtil de får en mørkere karamelliseret farve. Ca. 10 minutter. Hold øje med, at de ikke brænder på!
Hæld derefter 7 dl koldt vand i gryden og bring til kogepunktet ved medium varme.
Pres juicen af 1 granatæble og kom den i gryden og tilføj 1 tsk. salt. Læg låget på og lad det simre i 30 minutter.
Flæk det andet granatæble og pil kernerne ud. Stil dem til side til pynt.
Tilføj 3 spsk. sukker og 5 spsk. granatæblemelasse til gryden. Rør og bland det hele godt sammen og lad det simre 1 time til. Rør langsomt i gryden med jævne mellemrum.
And
Når gryderetten er ved at være færdig, tændes for ovnen på 230°
Andebrysterne krydres med salt og peber på både over- og undersiden. Læg dem med skindsiden nedad på en kold pande og tænd godt op for varmen. Steg indtil skindet er gyldenbrunt og vend så brysterne og steg den anden side til den ligeledes er brunet godt af.
Kom kødet i et ovnfast fad og tilbered det færdigt i ovnen – det tager ca.10 minutter. Lad andebrysterne hvile i 5 minutter. Udnyt kødsaften og det eventuelle fedt og rør det i saucen.
Servering
Skær kødet i skiver. Kom saucen i en skål og anret kødet oven på saucen. Drys med knuste valnødder og granatæblekerner.
Ingredienser
2 andebryster
200 g valnødder
1 løg
2 granatæbler
granatæblemelasse
olivenolie
salt
friskkværnet peber
vand